«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Σε τρεις φάσεις ο καύσωνας -Πότε θα έχουμε κορύφωση και πότε υποχώρηση

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/kolydas-treis-faseis-kaysonas-pote-ehoyme-koryfosi

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς (διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας), σε τρεις φάσεις θα περάσει ο καύσωνας, στη πρώτη φάση του καύσωνα, που διανύουμε αυτές τις μέρες, παρατηρείται πάνω από τη χώρα μας να εξακολουθεί να διατηρείται η βορειοανατολική ροή του μελτεμιού στα ανατολικά, αν και κάπως πιο εξασθενημένη. Επίσης από την άλλη μεριά η νοτιοδυτική ροή προς τη κεντρική Ευρώπη δεν μεταφέρει πολύ θερμές μάζες, οπότε και οι πιο ζεστές περιοχές στη χώρα μας περιορίζονται στα δυτικά και τα βόρεια.
Η δεύτερη φάση αναμένεται την επόμενη Τετάρτη (17/7). Εκεί η θερμική έξαρση παρότι παρουσιάζει λίγο υψηλότερες τιμές, χωρικά θα εξαπλωθεί πολύ και θα καλύψει πλέον όλη την Βαλκανική και τη Μαύρη Θάλασσα.
Τέλος, η τρίτη φάση, αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όταν και τελικά θα υποχωρήσει η θερμική έξαρση. Οι πολύ θερμές μάζες της Αφρικής, λόγω της συνοπτικής κυκλοφορίας δεν διαφαίνεται να αποκτούν κάποια επιπλέον δυναμική για να κινηθούν ανατολικότερα, οπότε σύμφωνα με το κ. Κολυδά, θα οδηγηθούμε στο τέλος της επικράτησης των πολύ υψηλών θερμοκρασιών
Διαβάστε το άρθρο εδώ: https://www.iefimerida.gr/ellada/kolydas-treis-faseis-kaysonas-pote-ehoyme-koryfosi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου