«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ημέρα βροχών και καταιγίδων για Ελλάδα αύριο Πέμπτη

 

Από: Weather Analysis Greece
"Ημέρα βροχών και καταιγίδων για Ελλάδα αύριο Πέμπτη.
Πολύ σύντομα, βροχές και καταιγίδες τις μεταμεσονύκτιες και πρωινές ώρες σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία (στα πόδια της Χαλκιδικής και μεσημέρι), τοπικά πολύ ισχυρές σε Χαλκιδική, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επιδεινωθεί ο καιρός στην ηπειρωτική Ελλάδα (και σε βόρειο Αιγαίο) με άστατο καιρό και μπόρες και καταιγίδες, ιδιαιτέρα στα κεντρικά και νότια με πολύ ισχυρές καταιγίδες.
Χαλκιδική, Αττική, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα και με ισχυρές καταιγίδες ταυτόχρονα, ενώ στα πόδια της Χαλκιδικής καθώς και σε Αθήνα θα θέλει προσοχή την ώρα των φαινομένων γιατί θα είναι ισχυρά και ειδικά στην Αθήνα με το απέραντο τσιμέντο τα πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, θα παραμονεύουν.
Φυσικά και οι θερμοκρασίες αύριο θα πέσουν πάρα πολύ και σε μερικές περιοχές θα είμαστε ως και 10 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά της εποχής.
Από Παρασκευή βέβαια άνοδος της θερμοκρασίας, και τις επόμενες μέρες αυτής εκ νέου σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, όπου και θα σταθεροποιηθούμε σε ένα μακρύ θερμό διάστημα με αρκετή έως πολλή ζέστη, και τον καύσωνα να παραμονεύει.
Δίνεται ενδεικτικός χάρτης καταιγίδων για αύριο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου