«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Σε συγκινητικό κλίμα και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας η εκδήλωση βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών του Λυκείου Ύδρας στις πανελλήνιες εξετάσεις

 

Από: ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 
ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΚΙΩΝΗ
Στη ΜΝΗΜΗ του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΚΙΩΝΗ
και
ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ
Στη ΜΝΗΜΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ
Στους πρωτεύσαντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024
μαθητές του Λυκείου Ύδρας
ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ Γ. ΣΠΥΡΟΛΑΡΗ
και
ΗΛΙΑ Γ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα και με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ, στην εμβληματική πλέον ταράτσα του ΓΑΚ/Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, η εκδήλωση βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών του Λυκείου Ύδρας στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2024, Βικτώριας Σπυρολάρη και Ηλία Βλαχόπουλου από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Νίκου και της Λύντιας Τρίχα, στη μνήμη των αείμνηστων συμπολιτών μας Βαγγέλη Γκιώνη και Γιάννη Αραπογιάννη.
Πλήθος συμπατριωτών μας παρευρέθηκε για να συγχαρεί τους μαθητές του Λυκείου οι οποίοι πρώτευσαν μεταξύ των συμμαθητών τους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και για να τιμήσει την μνήμη των δύο αγαπημένων συμπατριωτών μας Βαγγέλη Γκιώνη και Γιάννη Αραπογιάννη, στο όνομα των οποίων θεσπίστηκαν τα συγκεκριμένα βραβεία.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η  Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους δύο μαθητές αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «η βράβευση αυτή δεν είναι μόνο μία αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και των προσπαθειών των δύο παιδιών, αλλά και μία υπενθύμιση και υπογράμμιση της σημασίας της αριστείας και της αφοσίωσης στην εκπαίδευση». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και τους φιλογενείς  Ιδρυτές του Νίκο και Λύντια Τρίχα, οι οποίοι ευγενώς εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα βραβεία αυτά.
Κατόπιν  αναφέρθηκε στην συνεχή κοινωνική προσφορά των δύο εκλιπόντων συμπατριωτών μας Βαγγέλη Γκιώνη και Γιάννη Αραπογιάννη στην τοπική κοινωνία του νησιού μας. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς και τους καθηγητές των μαθητών τους μεν πρώτους για τα «διαμάντια» που ανέθρεψαν και τους δεύτερους  για την αδιάκοπη στήριξη  και την καθοδήγηση που τους παρείχαν στη μαθητική τους ζωή.  
Κατόπιν έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή του Λυκείου Ύδρας, κ. Δημήτριο Σαράντη ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους ίδιους τους βραβευθέντες μαθητές αλλά και στους προσφιλείς συμπατριώτες Βαγγέλη Γκιώνη και Γιάννη Αραπογιάννη. Ευχαρίστησε τέλος τους καθηγητές του Λυκείου Ύδρας οι οποίοι κάτω από αντίξοες  συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαθητική κοινότητα του νησιού .
Στη συνέχεια, η κ. Αδαμοπούλου έδωσε τον λόγο στην Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού κ. Λύντια Τρίχα , η οποία εξήγησε τον λόγο ύπαρξης των βραβείων αυτών στην μνήμη των δύο συμπατριωτών μας και τη σημαντικότητα της επίδοσης στους δύο μαθητές, ως ελάχιστο κίνητρο άμιλλας και δημιουργικής προσπάθειας. Αναφέρθηκε δε διεξοδικά και πολύ περιγραφικά στη συνεργασία της ιδίας και του συζύγου της με τους δύο συμπατριώτες μας στη μνήμη των οποίων θέσπισε το ‘Ιδρυμα τα βραβεία αυτά.
Τέλος ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (ΙΠΕΠ) κ. Νίκος Τρίχας έκλεισε τη συγκινητική εκδήλωση επιδίδοντας στους δύο βραβευθέντες μαθητές τα τιμητικά τους βραβεία και το αντίστοιχο χρηματικό ποσόν.
Μετά το πέρας της τελετής στον ίδιο χώρο προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους πλούσιο κέρασμα με τα μελωδικά ακούσματα της μουσικής Θεοδωράκη και Χατζιδάκι σε μία υπέροχη και δροσερή βραδιά!
Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιηλ Κωνσταντής από την Ιερά  Μητρόπολη  Θεσσαλιώτιδος, ο αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος (πατέρας του βραβευθέντα μαθητή), ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας Κωνσταντίνος Μπεράτης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βούλγαρης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ύδρας Βαγγέλης Παντελής με τη σύζυγό του εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Λούλου, η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας Μαριάννα Ηλιάδη,  η ξενοδόχος  κ. Τζένη Σοφιανού, ο Καθηγητής Αλέκος Τζώνης με τη σύζυγο του Lianne Lefevre, και πολλοί συμπατριώτες μας Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας.  Αξιοσημείωτη ήταν η τιμητική παρουσία των συμμαθητριών και συμμαθητών των δύο βραβευθέντων αποφοίτων του Λυκείου, στα οποία παιδιά που πλαισίωσαν τιμητικά  τους βραβευμένους φίλους και συμμαθητές τους, αξίζουν επίσης τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου