«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

«Κουντουριώτεια 2024» - Εορταστικές εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στην Ύδρα για τον τελευταίο Υδραίο Ήρωα Ναυμάχο, Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη

 

Τα «Κουντουριώτεια» είναι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος  Ύδρας τιμώντας τον Ναύαρχο και Ελευθερωτή των νησιών του Αιγαίου των Βαλκανικών Πολέμων αλλά και Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο Παύλο Κουντουριώτη.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων προσκαλούνται και παραβρίσκονται επίσημοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και της τέχνης.
Οι εκδηλώσεις των «Κουντουριώτειων» περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο με ξεναγήσεις στα Μουσεία του νησιού, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, μουσική συναυλία κ.α.
Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων τελείται δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, επίκαιρη ομιλία στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Καθεδρικού Ναού και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο με τον Ανδριάντα στο λιμάνι και κατόπιν στον Ταφικό Μνημείο του Υδραίου Ναυάρχου, ελευθερωτή των νησιών του Αιγαίου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου