«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Σημαντική παρακαταθήκη με εξαιρετικό ποιοτικό αποτύπωμα των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2024» στην Ύδρα

 

Από: Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ύδρας κα Μ. Κάτσικα
«Η χθεσινή (29/8/2024) τοποθέτησή μου στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Θέμα: Ενημέρωση για τη σημαντική παρακαταθήκη από τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2024».
Τα διάστημα 24 & 25 Αυγούστου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2024», εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Α' Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και απελευθερωτή του Αιγαίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων είχαμε την τιμή να παρουσιάσουμε σε συνεργασία με το κινηματογραφικό αρχείο του Πολεμικού Μουσείου σε πρώτη προβολή, ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ενδόξου πρόγονού μας με τίτλο: «Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης: Ένας χαρισματικός ηγέτης».
Τιμούμε την Ύδρα και τη μεγάλη της Ιστορία αφήνοντας ταυτόχρονα ποιοτικό αποτύπωμα.
Μια σημαντική ιστορική και πολιτισμική παρακαταθήκη που θα μας επιτρέψει τη χρήση του εν λόγω ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς λόγους, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ελλάδος.
Ευχαριστίες οφείλονται στον Σκηνοθέτη και Διευθυντή του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσειου κ. Ιωάννη Κοροδήμο καθώς και στον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Ιωάννη Καραμεσίνη, για την άριστη συνεργασία και την τιμητική τους παρουσία στις εκδηλώσεις «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2024».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου