«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΓΑΚ/ ΙΑΜΥ την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 για να απολαύσει το ρεσιτάλ πιάνου με τον εξαίρετο Έλληνα βιρτουόζο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ
Πλήθος κόσμου προσήλθε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΓΑΚ/ ΙΑΜΥ, το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2024, στις 8.30 μμ, για να απολαύσει το ρεσιτάλ πιάνου με τον  εξαίρετο  Έλληνα βιρτουόζο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Παναγιώτη Τροχόπουλου στην πανελλήνια πρεμιέρα του Κονσέρτου του BUSONI  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, ο βιρτουόζος πιανίστας προσκλήθηκε στο ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας, για ένα ρεσιτάλ πιάνου κλασικής μουσικής με έργα των Granados, Chopin, Schubert, Liszt και Saint-Saens.
Την εκδήλωση άνοιξε η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, ιστορικός-αρχειονόμος, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του σπουδαίου  Έλληνα πιανίστα αλλά και στη συνεργασία των ΓΑΚ/ΙΑΜΥ με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας «…ένα από τα παλαιότερα σωματεία του νησιού, που έχει κατά καιρούς προσφέρει μοναδικές πολιτιστικές ευκαιρίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ύδρας…» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τη διοργάνωση του ρεσιτάλ.
Ο καλλιτέχνης επί σκηνής μάγεψε το κοινό με τις μελωδίες των έργων των μεγάλων κλασικών δημιουργών. Ιδιαίτερη εντύπωση και θαυμασμό προκάλεσε η παρουσίαση από τον Παναγιώτη Τροχόπουλο δύο ολόκληρων έργων για πιάνο και ορχήστρα σε μορφή αυτοσχεδιασμού, εκτελώντας μόνο το μέρος του πιάνου (χωρίς την συνοδεία ορχήστρας), κάτι που έγινε για πρώτη φορά.!!
Στο τέλος, ο καλλιτέχνης καταχειροκροτήθηκε από το εκστασιασμένο κοινό και η κ. Αδαμοπούλου του πρόσφερε εκ μέρους των συνδιοργανωτών  αναμνηστικό δώρο με τη σημαία της Ύδρας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, η Λιμενάρχης Ύδρας  πλωτάρχης  Μαρία Σπηλιοπούλου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας Μιράντα Σοφιανού, οι ιατροί Γιώργος Μπερικέτης και Παναγιώτης Ζερβός, οι εικαστικοί Αργυρώ Λεβέντη, Mary Gladstone, και Jacklyne Savidge  η δημοσιογράφος Φοίβη Παρασκευά, η κ. Σοφία Σόρρα από τον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας και πολλοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας  Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι αποθέωσαν τον εξαιρετικό πιανίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου