«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ο Δήμαρχος Ύδρας τιμά τη Ναυμαχία του Γέροντα και τον Ανδρέα Μιαούλη στην Κάλυμνο

 

Πηγή: https://portnet.gr/o-dimarchos-ydras-tima-ti-navmachia-tou-geronta-kai-ton-andrea-miaouli-stin-kalymno-o-dimarchos-ydras-giorgos-koukoudakis-tha-timisei-tin-istoriki-epeteio-ton-200-chronon-apo-ti-navmachia-tou-geront/
Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, θα τιμήσει την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από τη Ναυμαχία του Γέροντα με μια σειρά ομιλιών στην Κάλυμνο.
Σε μια συγκινητική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ύδρας υπενθύμισε τη σημασία της Ναυμαχίας του Γέροντα για την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Υδραίος Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκουδάκης θα μιλήσει στην Κάλυμνο στις 31 Αυγούστου με θέμα “Η Ναυμαχία του Γέροντα και η Γενικότερη Συνεισφορά της Ύδρας στον Ναυτικό Αγώνα της Επανάστασης του 1821”.
Την επόμενη ημέρα, 1 Σεπτεμβρίου, θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο με θέμα “Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης: Ένας Χαρισματικός Ναυτικός Ηγέτης”.
Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Ύδρας τιμά την ιστορία. Υπογραμμίζει τη σημασία της Ναυμαχίας του Γέροντα και τονίζεται ο ρόλος της Ύδρας στον Αγώνα.
Συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ύδρας και της Καλύμνου, δύο νησιών με πλούσια ναυτική παράδοση.
Τιμά τη μνήμη του μεγάλου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και αναδεικνύει το ηγετικό του ρόλο.
Ο Δήμαρχος Ύδρας ευχαρίστησε τον Έπαρχο της Π.Ε. Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή για την τιμητική πρόσκληση και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΣΚΑΛΙΩΔΑΝ” κ. Νίκο Πελεκάνο για την πρωτοβουλία τους.
Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ιστορικών, ναυτικών και απλών πολιτών που επιθυμούν να τιμήσουν την ιστορική μνήμη και να αναβιώσουν το ηρωικό παρελθόν της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου