«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Με πολύ μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η ζωή μιας απώλειας» του καλλιτέχνη και δημοσιογράφου Θανάση Λάλα στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

 

Από: ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάστηκε στο ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ  η Έκθεση του Θανάση Λάλα με τίτλο «Η ζωή μιας απώλειας»
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμπατριωτών μας και φίλων της Ύδρας  τελέστηκαν το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης «Η ζωή μιας απώλειας» του καλλιτέχνη και δημοσιογράφου Θανάση Λάλα.
Ο δημιουργός Θανάσης Λάλας εκθέτει για πρώτη φορά στο ΓΑΚ/ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ 30 ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν σε 168 ώρες, ως ένα έργο!
Η Έκθεση «Η ζωή μιας απώλειας» η οποία εμπεριέχει και μέρος των γλυπτών εντυπωσιακών δημιουργιών του Θανάση Λάλα, θα φιλοξενείται στο ΙΑΜΥ μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η  Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία και στα έργα του καλλιτέχνη λέγοντας συγκεκριμένα:
 «Η ζωγραφική πορεία του πολυτάλαντου Θανάση Λάλα, πολυδιάστατη και πρωτοποριακή, αποτελεί μια απόδειξη της αδιάλειπτης αναζήτησης και του πειραματισμού του με τις φόρμες, τα χρώματα και τις ιδέες. Μέσα από την έκθεσή μας αυτή επιχειρούμε  να ανοίξουμε μια πύλη προς το πολύπλευρο καλλιτεχνικό του σύμπαν  προσπαθώντας να δημιουργήσουμε  μια αρχική εισαγωγή στον κόσμο του, σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, συναίσθημα και βαθιά νοήματα, καλώντας τον θεατή να ανακαλύψει και να εκτιμήσει τη μοναδικότητα του έργου  του ξεχωριστού  αυτού Έλληνα δημιουργού.»
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ύδρας, π. Νεκτάριο Δαρδανό, ο οποίος συνεχάρη με θερμά λόγια τον καλλιτέχνη για την εντυπωσιακή του έκθεση.
Τέλος, ο καλλιτέχνης, ευχαρίστησε αρχικά το ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ. και την κ. Αδαμοπούλου για την όμορφη συνεργασία, την αρτιότητα της παρουσίασης των έργων του  και την υπέροχη φιλοξενία. Ακολούθως ευχαρίστησε τους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης  και αναφέρθηκε στην πηγή έμπνευσης των συγκεκριμένων έργων του, η οποία ήταν η απώλεια του πατέρα του και τα αντίστοιχα συναισθήματα που  του δημιούργησε…
Αμέσως μετά, με τη συνοδεία  υπέροχης ζωντανής κλασσικής μουσικής από το πρώτο τσέλο  της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τον εξαιρετικό τσελίστα Αστέριο Πούφτη, ο καλλιτέχνης προσέφερε πλούσια εδέσματα στους επισκέπτες και φίλους του.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ύδρας Πανοσιολογιώτατος π. Νεκτάριος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ύδρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος,  πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, οι ξενοδόχοι Μιράντα Σοφιανού και Τζένη Σοφιανού, η συμβολαιογράφος Ύδρας Δέσποινα Τσερκέζη, οι δημοσιογράφοι Άννα Δρούζα, Φοίβη Παρασκευά,  Κώστας Κόλμερ και Έφη Μιχάλαρου, οι καλλιτέχνες Γιώργος Κόρδης και Αμαλία Σωτηροπούλου, η γνωστή σχεδιάστρια Έλενα Βότση και πολλοί εκλεκτοί συμπατριώτες μας Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας,  Έλληνες και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου