«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου - Συναυλία Νέων βραβευμένων στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΣΟΛΙΣΤ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “GINA BACHAUER”
Αρκετοί φίλοι της ποιοτικής μουσικής  παραβρέθηκαν στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΙΑΜΥ, το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2024, στις 8,30 μμ, για να απολαύσουν μία εξαιρετική μουσική βραδιά κλασσικής μουσικής με νεαρούς  Έλληνες μουσικούς – ανερχόμενα αστέρια του μουσικού στερεώματος, σε συνδιοργάνωση του ΓΑΚ/Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας και σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο “Gina Bachauer”.
Την εκδήλωση άνοιξε η ιστορικός- αρχειονόμος  Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε τόσο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας και στην σημαντική πολύχρονη προσφορά του στην Ύδρα όσο και στο έργο του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου «Gina Bachauer” και ιδιαίτερα  στους ευγενείς σκοπούς του που στοχεύουν στον εντοπισμό και την  ανέλιξη  νέων μουσικών ταλέντων της χώρας μας. Η κ. Αδαμοπούλου κλείνοντας ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας κα. Μιράντα Σοφιανού και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα-Σγούρδα  του οποίου εξήρε τις ιδιότητες και τη συνεχή,  διεθνώς αναγνωρισμένη, καλλιτεχνική του δράση.
Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο  η κ. Σοφιανού αναφέρθηκε στην αγάπη της για τη μουσική και τους νέους βραβευμένους σολίστ καθώς και στην πολύτιμη πολιτιστική συνεισφορά του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ, τονίζοντας  ιδιαίτερα τη σημασία συνεργασίας  δύο πολιτιστικών φορέων η οποία παράγει πάντα σπουδαία αποτελέσματα.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου «Gina Bachauer» κ. Κωνσταντίνος Σγούρδας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την κ. Αδαμοπούλου και την κ. Σοφιανού για την άψογη  συνεργασία τους, παρουσίασε τους τέσσερεις νεαρούς καλλιτέχνες, όλους βραβευμένους σε διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής: τον Αλέξανδρο Ζαχαριάκη και τον Γιώργο Δαρμή (Πιάνο), τον Αθανάσιο Κυπάρο (Βιολί) και τον Χρήστο Πηλό (Φλάουτο).
Το κοινό έμεινε κατάπληκτο από το μουσικό ταλέντο των τεσσάρων νεαρών αγοριών, τα οποία μάγεψαν με τις συνθέσεις και τις νότες των J.S. BACH, W.A. MOZART, F. CHOPIN, J. BRAHMS, C. DEBUSSY, N. PAGANINI, S. RACHMANINOFF. Στο τέλος, εκτός προγράμματος, ακούσαμε το τρίτο μέρος από την υπέροχη σύνθεση "τρίπτυχο" της ταλαντούχας πιανίστριας και δικηγόρου Θεοδώρας Μαγγίνα.
Την όμορφη μουσική βραδιά  τίμησαν με την παρουσία τους, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας Μιράντα Σοφιανού, ο ξενοδόχος Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, οι δημοσιογράφοι Ελένη Χριστοδούλου και Φοίβη Παρασκευά, ο ωκεανολόγος Αλέξανδρος Θεοχάρης, οι εικαστικοί Αργυρώ Λεβέντη,  Έφη Σούτογλου, Mary Gladstone και Jacklyne Savidge  και πολλοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας, Έλληνες και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου