«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής εξέδωσε λεύκωμα στο πλαίσιο του έργου "Αλιευτικός Τουρισμός"

 

Από: Δίκτυο Νήσων Αττικής
"ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" ΣΤΗΝ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ | ΛΕΥΚΩΜΑ
Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής εξέδωσε λεύκωμα στο πλαίσιο του έργου "Αλιευτικός Τουρισμός" και συγκεκριμένα σε αυτό παρουσιάζονται επτά ενδεικτικές θαλάσσιες διαδρομές, συνολικής αποστάσεως πενήντα έξι ναυτικών μιλίων περίπου, με την καθεμία να αντιπροσωπεύει και διαφορετική περιοχή της εν λόγω περιφερειακής ενότητας.
Η διατοπική συνεργασία "Αλιευτικός Τουρισμός" αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ δεκαοκτώ Ομάδων Τοπικής Δράσης Αλιείας της ελληνικής επικράτειας, με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Α.Ε.
Στόχος είναι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου είδους εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας το οποίο, για ποικίλες αιτίες, παραμένει σε εμβρυακό στάδιο, σε αντίθεση με τον μεγάλο αριθμό παράκτιων αλιέων και την 15.000 χλμ. ελληνικής ακτογραμμή.
Ο αλιευτικός τουρισμός, όπως έχει αποδειχθεί από την εφαρμογή του σε άλλες χώρες της Μεσογείου,  μπορεί να επιδράσει καταλυτικά, προσφέροντας ένα αξιόλογο συμπληρωματικό εισόδημα στους αλιείς, εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής και συμβάλλοντας στη διατήρηση της αλιευτικής παράδοσης, καθώς και την προστασία του ιχθυοαποθέματος.
Το παρόν Λεύκωμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο παραγωγής προωθητικού υλικού προτεινόμενων θαλάσσιων διαδρομών και υπάγεται στη δράση 6.4 "Δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού λευκώματος για τις ανάγκες της δράσης 4.1 Συλλογή Δεδομένων" και έχει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό και τους επισκέπτες της περιοχής παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLD - LEADER Αλιείας Νήσων Αττικής (ΟΤΔ Δίκτυο Νήσων Αττικής) για τις ενδεικτικές αλιευτικές διαδρομές στις οποίες μπορεί να περιηγηθεί κανείς με τους ντόπιους ψαράδες και τις ομορφιές του τόπου που θα συναντήσει, καθώς και να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την αλιευτική παράδοση και την αλιεία στην περιοχή.
Φυσικά, μπορούν να καταγραφούν κι άλλες θαλάσσιες διαδρομές βάσει των καιρικών συνθηκών και της εμπειρίας των αλιέων.
Για την παραγωγή του χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της δράσης "4.1 Δημιουργία προτεινόμενων θαλάσσιων διαδρομών σε κάθε συνεργαζόμενη περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου