«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Εγκαινιάστηκε στο ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας η Έκθεση «Βίος Χρωμάτων» με έργα της εικαστικού Ντόρας Ρίζου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΤΟΡΑ ΡΙΖΟΥ «ΒΙΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» . ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Εγκαινιάστηκε στο ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας  η Έκθεση «Βίος Χρωμάτων» με έργα της εικαστικού ΝΤΟΡΑΣ ΡΙΖΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης «Βίος Χρωμάτων» της εξαιρετικής εικαστικού και γνωστής επιχειρηματίας  Ντόρας Ρίζου.
Το  ΓΑΚ/Ιστορικό  Αρχείο – Μουσείο Ύδρας παρουσίασε την τέχνη της Ντόρας Ρίζου η οποία είναι μέρος της λαϊκής/pop κουλτούρας μας και εκτός των άλλων έχει αναδειχθεί και μέσα από τα εξώφυλλα των πιο σπουδαίων δίσκων της ελληνικής έντεχνης μουσικής.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους  στην έκθεση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική πορεία και το έργο της Ντόρας Ρίζου λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων :  «Η Ντόρα Ρίζου, γνωστή για τη δημιουργία μιας ευρείας γκάμας έργων που περιλαμβάνουν πορτρέτα, τοπία, αφηρημένες συνθέσεις και αναπαραστάσεις, είναι μια από τις πιο διακεκριμένες και πρωτοποριακές καλλιτέχνιδες της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής . Γεννημένη και μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε πολιτισμικές επιρροές ανέπτυξε από νωρίς μια βαθιά αγάπη για την τέχνη και την έκφραση μέσω του χρώματος και της μορφής...» Έκλεισε δε την ομιλία της ευχαριστώντας την γνωστή καλλιτέχνη για την ζωγραφική παρουσία της στην Ύδρα.
Στη συνέχεια η  καλλιτέχνης ευχαρίστησε το Ι.Α.Μ.Υ. και  την κ. Αδαμοπούλου για την αγαστή συνεργασία και την υπέροχη φιλοξενία και πρόσφερε εκλεκτά κεράσματα  σε όλους τους παρευρισκόμενους επισκέπτες.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, η Λιμενάρχης Ύδρας, Πλωτάρχης ΛΣ Μαρία Σπηλιοπούλου ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, από το Λιμενικό Ταμείο Ύδρας η κ. Αγγελική Παρίση, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πρόοδος στην Πράξη» Παναγής Καλαντζής, o Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας «Hartmann Hellas» Πάνος Κορωνάκης με τη σύζυγο του Μαίρη Μπατζίνη, η ξενοδόχος Αγγελική Αεράκη, η συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη, ο συγγραφέας Στάθης Κορμέντζας με τη σύζυγό του Χριστιάννα, οι εικαστικοί Natacha Best, Angelika Lialios και Mary Gladstone, ο ποιητής και συγγραφέας Roger Green  και πολλοί ακόμη εκλεκτοί συμπατριώτες μας, Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας  Έλληνες και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου