«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση πολύτιμων και σπάνιων βιβλίων (HYDRA BOOK CLUB) στο ΙΑΜΥ

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
"Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024, εγκαινιάστηκε η Έκθεση πολύτιμων και σπάνιων βιβλίων (HYDRA BOOK CLUB) στο δεύτερο όροφο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, η οποία διοργανώνεται από το ΙΑΜΥ και τον φιλυδραίο διευθυντή της Applied Research Αμερικανό Josh Hickey.
Πάρα πολλοί φίλοι της Ύδρας, του ΙΑΜΥ και του συλλέκτη Josh Hickey προσήλθαν για να τιμήσουν τα εγκαίνια και να θαυμάσουν τις σπάνιες εκδόσεις που φιλοξενούνται στην Έκθεση.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου συνεχάρη τον κ. Hickey για την επιμέλεια και τη γενικότερη διοργάνωση της έκθεσης.
Στην ομιλία της η κυρία Αδαμοπούλου μίλησε για το λόγο επιλογής του τίτλου «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» για την φετινή έκθεση καθώς όπως ανέφερε: « Τη δεκαετία του 1930, ο ζωγράφος Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας άρχισε να προσκαλεί Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και συγγραφείς στο οικογενειακό του σπίτι στην πλαγιά πάνω από το Καμίνι. Ήταν παθιασμένος με τη δημιουργία ενός πλαισίου όπου οι φιλίες θα ανθούσαν και σπουδαία έργα τέχνης θα γεννιούνταν... Αυτή ήταν η απαρχή της πολιτιστικής κοινότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα σχεδόν εκατό χρόνια της καλλιτεχνικής και λογοτεχνικής σκηνής της Ύδρας ξεκίνησαν με διακοπές. Είμαστε μαζί σε διακοπές, πλέοντας πότε στα  γαλήνια και πότε στα  ταραγμένα κύματα του νησιού, μεταφέροντας τη χορογραφημένη κίνηση των πλοίων που μπαίνουν και βγαίνουν από το λιμάνι της Ύδρας,  προτείνοντας στον επισκέπτη μια διαφορετική ματιά μέσα από αυτή τη νέα επιλογή θεματικής λογοτεχνίας με τον θεματικό τίτλο «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» …
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Josh Hickey, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου για την συμβολή της στη διοργάνωση, ευχαρίστησε στη συνέχεια τους φίλους που ήρθαν να τιμήσουν τα εγκαίνια και όσους κατακλύζουν καθημερινά το χώρο που λειτουργεί η Λέσχη και το Αναγνωστήριο και εξήγησε την σημαντικότητα της χρήσης του συγκεκριμένου ιστορικού και πολιτιστικού χώρου του ΙΑΜΥ.
Η Έκθεση Σπάνιων Βιβλίων και η Λέσχη Ανάγνωσης λειτουργούν καθημερινά στο δεύτερο όροφο του ΙΑΜΥ τις ώρες 12.00-16.00 και 19.30-21.30 και η διάρκειά τους θα είναι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου