«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Η Ύδρα τίμησε τον Υδραίο Ήρωα του Έπους του 1940 Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπο

 

Ο Δήμος Ύδρας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, τους Αντιδημάρχους, τον Επικεφαλής της Μειοψηφίας, Δημοτικούς Συμβούλους παραμονή της Εθνικής Επετείου του "ΟΧΙ," τίμησε με μια όμορφη, συγκινητική -πλην όμως μεστή Εθνικών νοημάτων- τελετή, τον Υδραίο Ήρωα του Έπους του 1940 Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπο.
Στις 16:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού όπου παρέστησαν ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός εκ μέρους του Μητροπολίτη Ύδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ και ο Πανοσ. Αναπλ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Θεόδωρος Θεοδοασίου που τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία της Οικογένειας του Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπου, δημοτών κλπ.
Στη συνέχεια έγινε η τελετή ονοματοδοσίας της μικρής πλατείας μπροστά από το σπίτι που έζησε ο Συνταγματάρχης Γκίκας Τρίπος.
Την ίδια μέρα και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελινα Μερκούρη" πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ομιλία από τον Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργό κ. Χαράλαμπο Λαλούση με θέμα: "Συνταγματάρχης Γκίκας Τρίπος: Ένας Πραγματικός 'Ηρωας του Έπους του  '40".
Προλόγισαν ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η κόρη του Υδραίου ήρωα Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπου.
Τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Ύδρας παρέλαβαν  ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργός κ. Χαράλαμπος Λαλούσης και η  κόρη του Υδραίου Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπου κα Άννα εκ μέρους της Οικογένειας.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου