«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

«Μέλλον της Ύδρας» - Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή στους εορτασμούς για την επέτειο 203 χρόνων από τη Ναυμαχία του Ελληνικού επαναστατικού στόλου κατά του Οθωμανικού στο Κατάκολο

 

Από: Δημοτική Παράταξη «Μέλλον της Ύδρας»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Ν. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ (28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024)
ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ  ΤΗΣ ΛΗΚΥΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΟΥΛΗ
Με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο  203 χρόνων από τη Ναυμαχία του Ελληνικού επαναστατικού στόλου κατά του Οθωμανικού στο Κατάκολο (30 Σεπτεμβρίου 1821) και της υποδοχής της ληκύθου με την καρδιά του πρωτεργάτη και νικητή της ναυμαχίας Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, την  Ύδρα μας  εκπροσώπησαν δύο εκλεκτοί συμπατριώτες μας και μέλη του Συνδυασμού μας ο Μανώλης Καραμήτσος και η Ντίνα Αδαμοπούλου, καλεσμένοι από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή και τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ Παραρτήματος Ηλείας Πλοίαρχο (Ε) ε.α. κ. Ζώη Υφαντή.
Και οι δύο προσκλήθηκαν  αρμοδίως για να συνοδέψουν τιμητικά τον Υδραίο Ναύαρχο η μεν Ντίνα Αδαμοπούλου  ως Πρόεδρος του Φορέα των ΓΑΚ/ ΙΑΜΥ, ο δε Μανώλης Καραμήτσος ως στέλεχος του ΠΝ, Πλωτάρχης  (Ε). ε.α.   και Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου μας.  Οι αγαπητοί συμπατριώτες μας έζησαν όμορφες, συγκινητικές στιγμές βιώνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας της Ηλείας για το ιστορικό παρελθόν και τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελεύθερη  και αυτόνομη Ελλάδα.
Έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις  και των δύο ημερών και μετά την επίσημη δοξολογία στο Κατάκολο το πρωί της Κυριακής 29/9, κατέθεσαν στεφάνι μαζί με τους υπόλοιπους επίσημους Φορείς  του Νομού στο Μνημείο του Άγνωστου Ναύτη που βρίσκεται στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του Ναού του Αγίου Νικολάου.
Θερμές ευχαριστίες και ακόμη θερμότερα συγχαρητήρια οφείλονται στον Δήμο Πύργου, στην ΕΑΑΝ Παράρτημα Ηλείας και σε όλους τους υπευθύνους για την άρτια διοργάνωση των συγκινητικών εορτασμών και την ζεστή φιλοξενία  όλων των προσκεκλημένων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου