«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Γυμνάσιο Ύδρας: Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 Σχολείων Νησιών Αργοσαρωνικού: Μια πρωτοβουλία του Γυμνασίου Ύδρας που έγινε πράξη!

 

Από: Γυμνάσιο Ύδρας
Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 Σχολείων Νησιών Αργοσαρωνικού: Μια πρωτοβουλία του Γυμνασίου Ύδρας που έγινε πράξη!
Με βασικό στόχο να δοθεί μια ευκαιρία ομαδικής άθλησης στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας και να αναδειχθεί η αξία ενασχόλησης με τον υγιή αθλητισμό, το Γυμνάσιο Ύδρας έλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης Τουρνουά  Μπάσκετ των σχολείων των Νησιών του Αργοσαρωνικού στην Ύδρα.
Την ιδέα αγκάλιασαν και στήριξαν η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά. Με τη συνδρομή τους η εν λόγω δράση έλαβε χώρα στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Ύδρας, την Τετάρτη 16/10/2024 για τα Γυμνάσια και την Πέμπτη 17/10/2024 για τα Δημοτικά και τα Λύκεια.  Στο τουρνουά συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια των Σπετσών, του Γαλατά, του Πόρου, των Μεθάνων και της Αίγινας αλλά και από τα δύο Δημοτικά Σχολεία της Ύδρας. Το κάθε σχολείο συγκρότησε τις δικές του ομάδες και οι αγώνες διεξήχθησαν σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας με όλα τα παιδιά να επιδεικνύουν ήθος και πνεύμα αλληλεγγύης. Στο τέλος της διοργάνωσης, απονεμήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες μετάλλια για τη συμμετοχή τους.
Η δράση υπήρξε μια ευκαιρία γνωριμίας με το Ολυμπιακό Άθλημα της Kαλαθοσφαίρισης 3x3 αλλά και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μαθητών/τριών των Νησιών του Αργοσαρωνικού. Γι’ αυτό ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίησή της: τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Κωνσταντίνο Μπεράτη, τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Τότα Γκολφινοπούλου, κ. Θοδωρή Κοτσιαρίδα, κ. Μιχάλη Μαρκουλάκη και κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσιο Αναστασόπουλο και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτριο Παπαηλιού. Ευχαριστούμε πολύ, επίσης, τις εταιρείες Alpha Lines, Hellenic Seaways και την αντιπρόσωπό της στην Ύδρα κ. Λουκία Λούλου και Magic Sea Ferries οι οποίες, απαντώντας θετικά σε σχετικό αίτημα του σχολείου μας, χορήγησαν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και των συνοδών τους εκπαιδευτικών. Για την παρουσία τους στον χώρο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων και την πολύτιμη βοήθειά τους ευχαριστούμε θερμά την παιδίατρο κ. Σωτηρία Μπαλαμπάνη και τον εθελοντή οδηγό του ασθενοφόρου κ. Νικόλαο Πλευρίτη. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τους Διευθυντές/ντριες και τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων σχολείων και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι/ες γέμισαν με ενέργεια και χαμόγελα χαράς το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου μας!
Ευχόμαστε να καταφέρουμε και στο μέλλον να διοργανώσουμε ή/και να συμμετάσχουμε σε ανάλογες αθλητικές δράσεις! Ο υγιής αθλητισμός μπορεί και πρέπει να γίνει ασπίδα προστασίας των παιδιών μας ενάντια στη βία και τις εξαρτήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου