«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Κωνσταντίνος Μπεράτης: "Για πρώτη φορά Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3 για τα Σχολεία της Ύδρας"

 

Από: Αντιδήμαρχο Ύδρας κ. Κωνσταντίνο Μπεράτη
🥇🏀«Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3 για Σχολεία στην Ύδρα 2024»🏀🥇
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, ο Δήμος Ύδρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων του νησιού μας, διοργάνωσε για πρώτη φορά Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3 για Σχολεία στο πρόσφατα ανακαινισμένο και συντηρημένο γήπεδο μπάσκετ στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου Ύδρας. Στην εν λόγω αθλητική διοργάνωση του Δήμου μας συμμετείχαν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, καθώς και μαθητές γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού, κατόπιν πρόσκλησης των διευθυντών του Γυμνασίου και Λυκείου της Ύδρας.
Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξοικείωση των μαθητών με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, η εκμάθηση των βασικών αρχών του αθλήματος, η εκγύμναση και η κοινωνικοποίηση – συναναστροφή των παιδιών με μαθητές από άλλες περιοχές. Ο Δήμος μας, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε υγιή αθλητική δραστηριότητα, υλοποιεί βάσει του προγράμματός του αθλητικές εκδηλώσεις που προσφέρουν καινούρια ερεθίσματα και κίνητρο για την ενασχόληση όλων με τον αθλητισμό, καθώς τα οφέλη του συμβάλλουν σημαντικά στην καλή ψυχική και σωματική υγεία!
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην αποστολή και τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στις διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου Ύδρας, καθώς επίσης και στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού, που συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση και επισκέφθηκαν το νησί μας. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ για τη διάθεση του νοσοκομειακού οχήματος για προληπτική χρήση, και στον εθελοντή πυροσβέστη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας κ. Νικόλαο Πλευρίτη για τη μετακίνηση του οχήματος, στην παιδίατρο κα Σωτηρία Μπαλαμπάνη από το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας για την παρουσία και παραμονή της στο χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης, στην εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Παιδείας κα Ειρήνη Μπέλεση-Παύλου για τη συνδρομή της στη διοργάνωση, και φυσικά στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη για την υποστήριξη της αθλητικής διοργάνωσης «Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3 για Σχολεία στην Ύδρα 2024»!
Τέλος, μετά την άψογη συνεργασία μας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), είμαστε σε επικοινωνία για την καθιέρωση ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και την υλοποίηση νέων!


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου