«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

6th SwimRun Hydra 2024

 

Από: https://www.trimore.gr/el/events/trimore-m-t-swinrun-hydra/conceptswimrunhydra
Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις. Προσομοιάζει σε αγώνα επιβίωσης και πρροσφέρει εμπειρίες περιπέτειας στη φύση. Συμμετέχουν αποκλειστικά αθλητές σε ζευγάρια, τα οποία διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης, με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο, δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί και φέροντας ατομικό υδατοστεγανό πλωτήρα. Καλούνται να κολυμπήσουν με παπούτσια ή να τα αποθηκεύσουν προσωρινά στον ατομικό τους πλωτήρα και να τα ξαναφορέσουν στο επόμενο τρέξιμο, ενώ υποχρεωτικά φορούν στολή από νεοπρέν (wetsuit) τόσο στη θάλασσα όσο και κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Εκτός αν αποφασιστεί αλλιώς (λόγω καλοκαιρίας), είθισται να κουβαλούν μαζί τους στις υδατοστεγανούς πλωτήρες τους, ό,τι τροφή ή ρόφημα επιθυμούν να λάβουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους, επιστρέφοντας στο τέλος τις συσκευασίες.
Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια δύο ανθρώπων στην άγρια φύση (βουνά - θάλασσα), στην οποία καλούνται να συνεργαστούν αρμονικά για να επιτύχουν να τερματίσουν τον αγώνα τους και να υπερβούν τους εαυτούς τους.
Το κάθε ζευγάρι καλείται να αποφασίσει ποια απόσταση να διαλέξει, βάσει των δυνατοτήτων του, των επιδιώξεών του αλλά και της κατάλληλης προετοιμασίας του. Οι αποστάσεις είναι 3:
- Initiation distance SwimRun 12,8k (4 legs of Run, total distance 10,8k, 84,4% | 3 legs of Swim, total distance 2k, 15,6%)
- Core distance SwimRun 23,4k (6 legs of Run, total distance 19,7k, 84,4% | 5 legs of Swim, total distance 3,65k, 15,6%)
- Advanced distance SwimRun 38,7k (7 Running Legs, total 33,9k (87,6%) | 6 Swimming Legs, total 4,8k (12,4%)
Η διοργάνωση προσφέρει βοήθεια τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα αν χρειαστεί και ζητήσει κάποιο ζευγάρι, ως πρώτες προβλέψεις ασφάλειας όμως έχει το ίδιο το concept του σπορ με:
Αγωνίζονται μόνο ζευγάρια αθλητών δεμένα με σκοινί, άρα ο κάθε αθλητής έχει πρώτη βοήθεια εφόσον χρειαστεί,
Είναι υποχρεωτική η στολή κολύμβησης από νεοπρέν (wetsuit), η οποία δεν επιτρέπει στον αθλητή να εγκαταλείψει την επιφάνεια της θάλασσας, ότι και αν συμβεί και
Είναι υποχρεωτική η χρήση υδατοστεγανού ατομικού πλωτήρα από κάθε αθλητή, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα και να έχει μαζί του τροφή και ενυδάτωση αλλά και να κρατηθεί αν κάτι του συμβεί στη θάλασσα
(The SwimRun Race is on Saturday November 2, 2024.
Info & Registrations: https://trimore.gr/.../swim-run-hydra6/conceptswimrunhydra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου