«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Μ. Κάτσικα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ύδρας: "Μαζί για την Ψυχική Υγεία: Νέες συνεργασίες του Δήμου μας για την Κοινωνική Ευημερία των κατοίκων του Νησιού μας!"

 

Από: Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ύδρας κ. Μ. Κάτσικα
"Μαζί για την Ψυχική Υγεία: Νέες συνεργασίες του Δήμου μας για την Κοινωνική Ευημερία των κατοίκων του Νησιού μας!"
Σήμερα, 09/10/2024, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας συνάντηση με τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αργοσαρωνικού, όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και την υποστήριξη της τοπικής μας κοινότητας. Οι κύριοι στόχοι της ομάδας περιλαμβάνουν την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση της κοινότητας, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διασύνδεση, πάντα με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, ενδυναμώνει τις κοινωνικές δομές και ενισχύει συνεχώς την κοινωνική του πολιτική, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για τη στήριξη των δημοτών του. Δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κουκουδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαίρη Κατσικά, η Εντεταλμένη Παιδείας κα Ειρήνη Μπελέση-Παύλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Κωνσταντίνος Μπεράτης, η Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" κα Ζωή Τσόβου, καθώς και η κα Μαρία Μουρελάτου, Ψυχολόγος του προγράμματος του Δήμου για μαθησιακές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.
Η συνεργασία όλων των φορέων και των ειδικών επαγγελματιών ψυχικής υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των υποστηρικτικών μηχανισμών και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των δημοτών μας. Με αφοσίωση και υπευθυνότητα, ο Δήμος μας συνεχίζει να επενδύει στην κοινωνική πολιτική, παρέχοντας υπηρεσίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία της ψυχικής υγείας όλων των πολιτών μας.
Σύντομα, θα ανακοινωθούν και άλλες υπηρεσίες προς όφελος της κοινότητας, ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή μας για στήριξη και κοινωνική ευημερία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου