«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πρόσκληση σε διαδραστικό σεμινάριο με θέμα: "Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες"

 

Από: κα Κική Μερτζάνη  
"Σας προσκαλούμε σε μια δυναμική διάλεξη που στοχεύει να φωτίσει την ουσία της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από το πρίσμα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.
Σε έναν κόσμο που γεμίζει με απαιτήσεις, προκλήσεις και γρήγορες αλλαγές, η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να ξεπερνάμε εμπόδια είναι ζωτικής σημασίας – ιδιαίτερα για όσους παλεύουν με δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσαριθμησία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες.
Αυτή η διάλεξη δεν απευθύνεται μόνο σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να κατανοήσει πώς η ανθεκτικότητα μπορεί να γίνει το ισχυρότερο εργαλείο απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Θα αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο η διαφορετική σκέψη και η θετική προσαρμογή μπορούν να γίνουν όπλα αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης.
Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και βιωματικές αφηγήσεις, θα εξερευνήσουμε: Πώς οι μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να μετατραπούν σε μοναδικά ταλέντα.
Η συνάντηση αυτή δεν είναι απλώς θεωρητική – είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών που μπορούν να αλλάξουν ζωές.
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη που κρύβεται μέσα μας και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις."

Η Κυριακή Μερτζάνη είναι Σχεσιακή Ψυχοθεραπευτρια MSc
Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία.
Με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του Διαπροσωπικού Μοντέλου Διάδρασης του Irvin Yalom και την Σχεσιακή Ψυχανάλυση & Ψυχοθεραπεία στο Institute for Relational & Group Psychotherapy
Εργάζεται ιδιωτικά ως ατομική και ομαδική Σχεσιακή ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην αναπαραγωγή οικογενειακών μοτίβων και την Αλεξίθυμη κατάσταση.
Είναι Ιδρύτρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας KOXLIAS Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική. Διεξάγει διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια συμβουλευτικής για τη σχέση Γονέα-Παιδιού. Γράφει άρθρα σε εφημερίδα στη στήλη Υγεία σχετικά με τη σχέση γονέα-παιδιού και την αναπαραγωγή τραύματος γενεάς.
Μέλος της American Psychological Association APA
Μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy IARPP New York
Μέλος του American Group Psychotherapy Association AGPA
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ
Σε μία Κοινωνία που οι μεταβαλλόμενες και απρόβλεπτες περιβαλλοντικές-κοινωνικές συνθήκες επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους. Το πνεύμα της αλληλεγγύης της συμπόρευσης και της γενναιοδωρίας είναι ένα μέσο με το οποίο μπορούμε να κερδίσουμε ισορροπία και θέλω να είμαι μέρος αυτού του σκοπού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου