«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Παρουσίαση βιβλίων «Η Ασημένια» και «Ματωμένα Παιδιά» του Υδραίου Συγγραφέα Σταμάτη Βλαχοδημήτρη στο ΙΑΜΥ

 

Από: ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
Παρουσίαση βιβλίων «Η Ασημένια» και «Ματωμένα Παιδιά»
Του Υδραίου Συγγραφέα Σταμάτη Βλαχοδημήτρη
Πλήθος  συμπατριωτών και επισκεπτών του Μουσείου μας παραβρέθηκε στην φιλόξενη ταράτσα του ΙΑΜΥ την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ για να παρακολουθήσει την  παρουσίαση των νέων βιβλίων του Υδραίου πολυγραφότατου συγγραφέα Σταμάτη Βλαχοδημήτρη «Η Ασημένια» και «Ματωμένα Παιδιά».
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η Προέδρος του Φορέα Διαχείρισης του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μεταξύ  άλλων αναφέρθηκε στην ζωή του συγγραφέα από τα παιδικά του χρόνια στην Ερμιόνη μέχρι σήμερα που, ζώντας στην Ύδρα, διάγει ήδη την ηλικία των ενενήντα χρόνων, την επιτυχημένη ασχολία του με τη θάλασσα και τα επαγγέλματά της, την ικανότητά του στη μουσική  (ακορντεόν, φυσαρμόνικα) και την ευτυχισμένη οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Αναφέρθηκε ακολούθως στο ενδιαφέρον περιεχόμενο των δύο καινούργιων μυθιστορημάτων του.
Συνεχίζοντας έδωσε τον λόγο στον κ. Σταμάτη Βλαχοδημήτρη ο οποίος ευχαρίστησε καταρχήν την κ. Αδαμοπούλου και το ΓΑΚ/ΙΑΜΥ για την ευκαιρία της παρουσίασης των βιβλίων του καθώς και το κοινό των συμπατριωτών και φίλων που παραβρέθηκαν  τιμώντας τον.
Η υδραία φιλόλογος Μαρία Βούλγαρη διάβασε στη συνέχεια χαρακτηριστικά  αποσπάσματα από τα δύο βιβλία του Συγγραφέα.
Η βραδιά έκλεισε με τον Σταμάτη Βλαχοδημήτρη στο ακορντεόν και τους υδραίους Θανάση Δασκαλάκη και Στέφανο Καμπανέλλη στις κιθάρες να προσφέρουν μία υπέροχη  μουσική βραδιά με ακούσματα έντεχνης ελληνικής μουσικής.
Την παρουσίαση των βιβλίων τίμησαν με την παρουσία  τους εκτός των άλλων οι Πρωτοπρεσβύτεροι  π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  Ύδρας Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παστός, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας Λάκης Χρηστίδης, ο γιατρός Παναγιώτης Ζερβός και η οικογένεια του συγγραφέα.  Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί Υδραίοι συμπατριώτες και φίλοι του συγγραφέα καθώς και πολλοί φίλοι της Ύδρας,  Έλληνες και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου