«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση - απάντηση του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου προς τον Δήμαρχο Ύδρας σχετικά με την αποστολή εγγράφου προς αντιδίκους

Από: κ. Μανώλη Καραμήτσο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας
"Διαβάζοντας την ανάρτηση του κ. Δημάρχου περί παραίτησης μου από επικεφαλής της αντιπολίτευσης  έχω να δηλώσω τα ακόλουθα.
Κύριε Κουκουδακη, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στην τοπική αυτοδιοίκηση προσπάθησα να υπηρετήσω το συμφέρον του Δήμου Ύδρας και το συμφέρον και το καλό των δημοτών που αποτελούν το δήμο μας!
Απαντώντας λοιπόν στις κατηγορίες σας ως προς την αποστολή εγγράφου στους αντιδίκους, αναρωτιέμαι αν το έγγραφο αυτό δεν θα έπρεπε να έχει σταλθεί προς ενημέρωση τους, πριν εμείς το ψηφίσουμε στην Δημοτική Επιτροπή, ήταν δηλαδή  κάποιο κρυφό ή απόρρητο έγγραφο για το οποίο δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση;
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αντίδικοι στους οποίους αναφέρεστε δεν ήταν ούτε κάποιος μεγάλοεργολάβος, ούτε προμηθευτής του δήμου, αλλά αμιγώς δυο γυναίκες δημότες της Ύδρας, η μια εκ των οποίων χήρα με ένα παιδί, που τα μπάζα είχαν πλακώσει μέρος του σπιτιού τους  με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου πρόσβαση στο σπίτι τους απο τον Ιανουάριο του έτους 2019 μέχρι και σήμερα, ήτοι 6 ολόκληρα έτη!!! 
Εξάλλου, πρόκειται για ένα οικόπεδο που ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να καθαρίσει και να μεριμνήσει προτού πέσει ο μαντρότοιχος!
Ένα οικόπεδο, που ο Δήμος πλήρωσε  53.079,71€ για να εκτελεστεί το έργο με τίτλο «Προσωρινή αντιστήριξη της μάντρας του ΜΠΕΗ….», επιπλέον  7.440,00€  για την συνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης για την αποκατάσταση της Πύλης, καθώς και 3.075,20€ για την εκπόνηση στατικού και αντισεισμικού ελέγχου και την αποκατάσταση της "Πύλης του Μπέη Βούλγαρη" στην Ύδρα καθώς επίσης για τον έλεγχο και την αποκατάσταση του Ανατολικού και Δυτικού Μανδρότοιχου που συνορεύουν με την Πύλη.
Και όλα αυτά για ποιο λόγο κύριε Κουκουδακη; Όλα αυτά για να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ  ΑΝΟΙΞΕΙ  ο δρόμος δίπλα απο το οικόπεδο του ΜΠΕΗ μετά από 6 χρόνια!!Και όλα αυτά για να καταλήξουν εν τέλει τα μπάζα του οικοπέδου στην οικία των δυο γυναικών!
Λέτε οτι οι δύο αυτές γυναίκες ζήτησαν 119.000€; Οι αντίδικοι (σύμφωνα τουλάχιστον με το εξώδικο) ζήτησαν συνολικά 93.218,24€ για υλικές ζημιές, για διαφυγοντα κέρδη (καθώς ουδεμία πρόσβαση ή απόλαυση της οικίας τους είχαν όλα αυτά τα χρόνια) και για ηθική βλάβη!
Αναρωτιέμαι επίσης αν θεωρείτε οτι τα 20.000€ του συμβιβασμού, τα οποία δέχθηκαν λόγω άμεσης ανάγκης αλλά και οικονομικής εξάντλησής τους, η οποία δεν επέτρεπε έναν πολυέξοδο και μακρόχρονο δικαστικό αγώνα, είναι ένα εύλογο ποσό για να καλύψουν τις ζημίες και να αποκαταστήσουν το δίκιο τους μετά απο τις οχλήσεις και τα έγγραφα που είχαν στείλει και προειδοποιούσαν για το κακό που θα έρθει στο Δήμο, στην αστυνομία, στην εφορεία αρχαιοτήτων και στην πολεοδομία;!
Με κατηγορείτε οτι για ψηφοθηρικούς λόγους ήθελα ο Δήμος να δώσει 119.000€ και όχι 20.000€, οταν εσείς προεκλογικά μοιράζατε απευθείας αναθέσεις;
Για όλα αυτά, κύριε Δήμαρχε, αναρωτιέμαι αν είστε της άποψης ότι υπάρχει και η ηθική και κοινωνική πλευρά των πραγμάτων και ως εκ τούτου σας ζητάω να ανατρέξετε στην αλληλογραφία σας, για αυτό το θέμα, οπου συνεργάτης σας, σας αναφέρει:
« το θέμα είναι κοινωνικό και αν θέλετε να βοηθήσετε την εν λόγω οικογένεια με ενημερώνετε».
Μήπως κι αυτό είναι αναληθές; Άραγε λοιπόν, η κοινωνική σας ευαισθησία απευθύνεται σε κάποιους δημότες και όχι σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες!;
Σας καλώ κύριε Δήμαρχε να ανακαλέσετε τα περί παραίτησης που έχετε αναρτήσει αλλά και να μου ζητήσετε συγγνώμη για την προσβλητική ανάρτησή σας. Ειδάλλως επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου, μέσω νομίμους οδού αποδείξεων και όχι ψηφοθηρικών παραπλανήσεων!"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου