«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Με πολύ μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε στο ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ. η Έκθεση «The First Harvest» με ζωγραφικά έργα του Λιβανέζου Gilbert Halaby

 

Από: ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΓΑΚ/ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ GILBERT HALABY
Εγκαινιάστηκε στο ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ.  η Έκθεση «The First Harvest» με ζωγραφικά έργα του Λιβανέζου  Gilbert Halaby
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος Υδραίων και  φιλυδραίων, καθώς και πολλών  φίλων του καλλιτέχνη,   τελέστηκαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης «The First Harvest» του εικαστικού Gilbert Halaby, σε επιμέλεια της ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού.
Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 25 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται 32 έργα του καλλιτέχνη, 13 από τα οποία για πρώτη φορά, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα μνημειακό εμβληματικό έργο οκτώ μέτρων, από το οποίο και η έκθεση αντλεί τον τίτλο της «The First Harvest».
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η  Πρόεδρος του Φορέα ΓΑΚ/ ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους  στην έκθεση και αναφέρθηκε στη ζωή και στις δημιουργίες  του Gilbert Halaby, καθώς και στα έργα  που παρουσιάζονται τα οποία είναι εμπνευσμένα από προσωπική βιωματική του εμπειρία  στην πατρίδα του, τον Λίβανο και τους ελαιώνες του και από το «ταξίδι» της ελιάς κατά την διάρκεια των 12 μηνών του χρόνου.
Στη συνέχεια η  επιμελήτρια της Έκθεσης αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης  Ίρις Κρητικού  αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο του Gilbert Halaby και τη σημασία του για την τέχνη. Τέλος, o ίδιος ο καλλιτέχνης  ευχαρίστησε το ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ. και την κ. Αδαμοπούλου για την όμορφη συνεργασία και την υπέροχη φιλοξενία και αμέσως μετά, με ένα εξαιρετικό μπουφέ που συνοδευόταν με υπέροχη ζωντανή μουσική πιάνου , προσέφερε πλούσια εδέσματα στην ταράτσα του ΙΑΜΥ  ευχαριστώντας τους επισκέπτες και φίλους του.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους:  ο π. δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βούλγαρης και Δάφνη Κοφίτσα, η Λιμενάρχης Ύδρας, Πλωτάρχης ΛΣ, Μαρία Σπηλιοπούλου, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας «HARTMANN HELLAS» Πάνος Κορωνάκης, η συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη, οι ξενοδόχοι Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και Τζένη Σοφιανού, ο δημοσιογράφος Κώστας Κόλμερ, οι εικαστικοί Φραγκίσκος Δουκάκης, Δήμητρα Δουκάκη, Angelika Lialios, Natacha Best και Αργυρώ Λεβέντη, η κ. Όλγα Δημοπούλου και πολλοί ακόμη εκλεκτοί συμπατριώτες μας  και φίλοι της Ύδρας και του καλλιτέχνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου