«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Συμβουλές και συστάσεις απο το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας για την κακοκαιρία "Ελπίδα"


Από: Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας
Η κακοκαιρία με την ονομασία "Ελπίδα" έχει ήδη κάνει την είσοδο της στη Χώρα μας. Κύριο χαρακτηριστικό της οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η σφοδρότητα με την οποία θα χτυπήσει, απ' όπου κάνει το πέρασμα της.
Στο νησί μας δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε από την όποια πιθανή χιονόπτωση (στατιστικά σπανίως χιονίζει στην Ύδρα), ούτε και από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Παρ' όλα αυτά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες σε κάθε μας δραστηριότητα που έχει να κάνει με την ύπαιθρο.
Τα σχολεία του νησιού μας, για αύριο Δευτέρα 24 (σσ σήμερα) και μεθαύριο Τρίτη 25 Γενάρη, θα παραμείνουν κλειστά, ύστερα από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αφορά σε όλες τις σχολικές μονάδες ευθύνης της. Η απόφαση αφορά και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια). 
Συνιστάται να μην πραγματοποιήσετε περιττές μετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις πολύ πρωινές αλλά και τις βραδυνές ώρες όπου η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και η πιθανότητα δημιουργίας πάγου στο οδόστρωμα είναι αυξημένη.
Επίσης συνιστάται η λελογισμένη χρήση των θερμαντικών συσκευών. Τόσο αυτών που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, όσο και όσων λειτουργούν με ενεργή φλόγα!!!
Ιδιαίτερα οι τελευταίες, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται ανεπιτήρητες. Επιπρόσθετα, προσέχουμε να μην αφήνουμε εύφλεκτα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση με αυτές και κυρίως δεν τις σκεπάζουμε με ρούχα για κανέναν λόγο.
Τέλος, πότε δεν αφήνουμε ενεργή φλόγα όταν πέφτουμε για ύπνο και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν ανάβουμε μαγγάλι για να ζεαταθούμε, μέσα στο σπίτι!!!!Σ
Σε κάθε περίπτωση που η μετακίνηση μας είναι επιβεβλημένη, ντυνόμαστε με ζεστά ρούχα και σε περίπτωση που αυτά για κάποιο λόγο βραχούν, τα αφαιρούμε ή τα αντικαθιστούμε με στεγνά, άμεσα.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, καθώς και σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, δεν τους αφήνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη και φροντίζουμε να έχουν πάντα επαρκή θέρμανση, αυτές τις ημέρες. 
Για κάθε περίπτωση ανάγκης, αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο και χρειαστείτε ασφαλή καταφύγιο, αναζητήστε θερμαινόμενους χώρους που διατίθενται για τον σκοπό αυτό, προσέχοντας πάντα να τηρείτε τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις!!!!
Θυμόμαστε πάντα πως σε κάθε περίπτωση ανάγκης, καλούμε άμεσα:
199 Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας 
22980 53 199 Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας
112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου