«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Θεατρική παράσταση "Μια χώρα δυο αιώνες μετά" στις 23 & 24 Μαρτίου 2024 στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας


Θεατρική  παράσταση "ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ".
Οι νέοι της Ύδρας, ηλικίας 15-18 ετών θα πρωταγωνιστήσουν στο θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη, "Μια χώρα δυο αιώνες μετά", σε Διασκευή - Σκηνοθεσία και Μουσική επιμέλεια του Άκη Σιδέρη.
Την Οργάνωση και Παραγωγή έχει η Γιάννα Πετροχείλου.
Ημερομηνία διεξαγωγής παράστασης: 23 & 24 Μαρτίου 2024 στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας (Μητρόπολη).

(Στην είσοδο θα υπάρχει κουτί όπου τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τις εκδρομές των μαθητών του Γενικού Λυκείου Υδρας).
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Βενετία Αναργύρου, Νάσια Βούλγαρη, Φραντζέσκος Βούλγαρης, Κωνσταντίνος Γαβρίλης, Μαρία Γούναρη, Αθανασία Δαρδανού, Ερατώ Καραβασίλη, Φαμπιάνα Κούτσι, Ειρήνη Μπουρούτη, Εβελίνα Παύλου, Μαρίτα Παύλου, Ρομίνα Υζεϊρι, Εύα Χατζηκωνσταντίνου.
Υπόθεση έργου
Τι έγινε λοιπόν διακοσιαδύο χρόνια πριν; Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα;
Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια;
Η εσωστρέφεια της εποχής του κορονοϊού σηματοδοτεί το θέατρο και καλεί μέσω του έργου το κοινό να συμμετάσχει ενεργά.
Το θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Μια χώρα δυο αιώνες μετά» αναφέρεται με μαύρο χιούμορ στο πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και στο πώς τη δημιουργούν.
Το κείμενο ισορροπεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και την κωμωδία, με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που φιλοσοφούν, χορεύουν, τσακώνονται, εξομολογούνται...
Σημείωμα σκηνοθέτη
Εκατόν ενενήντα τρία χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους φέτος. Ποιό σχεδίασε την Ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος;
Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2024;
Γιατί δεν ζωγράφισε τη Σφαγή της Χίου Έλληνας ζωγράφος; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό;
Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες;
Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία διακόσια χρόνια σε αυτή τη χώρα; To «Μία Χώρα Δύο Αιώνες Μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν.
Σας περιμένουμε σε μια παράσταση που εργαστήκαμε μεν αμισθί αλλά οι εμπειρίες και η αγάπη που πήραμε από τους νέους, μας έκαναν τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.
Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον !
----‐--------
Ευχαριστούμε τους:
Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, για τη φιλοξενία - παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας για τις παραστάσεις μας.
Τον Δήμαρχο Υδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και την Αντιδήμαρχο Υδρας κα Μαίρη Κατσίκα για την παραχώρηση της αίθουσας τέχνης και συναυλιών Μελίνας Μερκούρη για τις πρόβες μας και τη βοήθεια τους στα κοστούμια της παράστασης.
Ειδικές ευχαριστίες στους συνεργάτες μας:
Στην Κλέλια Σαράντη για την βοήθεια της στις μίξεις ήχων.
Στον Δημήτρη Τσαγκάρη για τα αμυγδαλωτά και την τούρτα που μας έκανε δώρο. 
Στους Παύλο Κόκκο και Γιάννη Βούλγαρη για την τεχνική υποστήριξη. 
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς !!!
Άκης Σιδέρης
Γιάννα Πετροχείλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου