«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

HYDRA 21, για την Ύδρα του 21ου αιώνα

Ποιοι είμαστε
Το ΥΔΡΑ 21 είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από μια ομάδα Υδραίων και φίλων της Ύδρας (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που θέλουν κινητοποιήσουν όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ύδρα, να συνδράμουν σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια δυναμική προσπάθεια που οι κάτοικοι και οι φίλοι ενός νησιού αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του νησιού μας.
Το Όνομά μας
Δώσαμε στο Σωματείο μας την επωνυμία ΥΔΡΑ 21 για να εκφράσουμε το όραμά μας για την Ύδρα του 21ου αιώνα.
Η επωνυμία μας όμως μας συνδέει και με το ένδοξο παρελθόν μας το οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε.
Η Ύδρα υπήρξε τον 19ο αιώνα πρωταγωνίστρια στην επανάσταση του ‘21. Στον 20ο αιώνα υπήρξε πάλι πρωταγωνίστρια στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Και τώρα αθροίζοντας το ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό μας απόθεμα θέλουμε να την δούμε και πάλι πρωταγωνίστρια στον 21ο αιώνα.
ΥΔΡΑ 21, λοιπόν. Για την Ύδρα του 21ου αιώνα.
Η Αποστολή μας
Συμπυκνώνουμε την Αποστολή μας που αποτελεί ταυτόχρονα και το όραμά μας για το νησί μας σε λίγες λέξεις:
Θέλουμε να επανατοποθετήσουμε την Ύδρα στον διεθνή τουριστικό χάρτη ως διακριτό, μοναδικό προορισμό υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο και να την καταστήσουμε Ανοιχτό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Γύρω από αυτή την ξεκάθαρη διατύπωση έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμα του ΥΔΡΑ 21 για το νησί μας. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο -πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας και με άλλους φορείς του νησιού- να αξιοποιήσουν και να προβάλλουν στο μέλλον όλα τα στοιχεία που συγκροτούν τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του νησιού μας.
Διαβάστε περισσότερα:hydra21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου