«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου - Συμμετοχή του Ι.Α.Μ. Ύδρας στους εορτασμούς του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης

Χανιά, 29-31 Ιουλίου 2017
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ-ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30 στο Νεώριο Moro (Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου» που αφορά την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821 – 1945. Παράλληλα παρουσιάσθηκε και το ομότιτλο εξαιρετικό βιβλίο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού και είναι Υπό την Αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο μέχρι 31 Αυγούστου 2017.
Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, θεωρούν υποχρέωση τους μέσω του Τύπου να ευχαριστήσουν θερμά:
Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη Π.Ν. για την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση του στο έργο μας , για την παρουσία του κατά την διάρκεια των Εγκαινίων καθώς και για την εξαιρετική ομιλία του, ανάλυση του έργου του Πολεμικού Ναυτικού.
Τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο Π.Ν. τόσο για την παρουσία του όσο και για την διαχρονική υποστήριξη – βοήθεια του. Στο πρόσωπο των δυο Αρχηγών τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς τον Διοικητή και το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Τον Πλοίαρχο Λεωνίδα Τσιαντούλα Π.Ν., Διευθυντή Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού για την εξαιρετική παρουσίαση της έκθεσης και του έργου της Υπηρεσίας.
Τον Υποπλοίαρχο (ΕΦ/Ο) Παναγιώτη Γέροντα για την εξαιρετική συγγραφή του βιβλίου καθώς και την ξενάγηση – περιήγηση στην έκθεση.
Την διαχρονική φίλη και συνοδοιπόρο Κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, Ιστορικό – Αρχειονόμο, Διευθύντρια Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, η οποία για άλλη μια φορά βρέθηκε κοντά μας και με τον γνωστό της γλαφυρό λόγο, παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο το ομότιτλο βιβλίο «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου». Μας οδήγησε σε άγνωστες στιγμές της Ναυτικής μας ιστορίας και παράδοσης.
Τον Ειδικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών κ. Σήφη Μαρκάκη για την παρουσίαση της Εκδήλωσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Χορηγούς των Εγκαινίων, κ. Γιάννη Γελασάκη, κ. Γιάννη Πλατσιδάκη, κ. Σπύρο Μαυρομάτη, κ. Βασίλη Ταμπακόπουλο και κ. Σήφη Γκίνη οι οποίοι βοήθησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και έκαναν το έργο μας ευκολότερο.
Ευχαριστούμε τέλος τα Μέλη του Μουσείου μας, τους φίλους προσκεκλημένους που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδος και όλους αυτούς που παρευρέθηκαν κοντά μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή – υποστήριξη και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και δύναμη την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προβολή της ένδοξης Ναυτικής Ιστορίας μας.
Για το Δ.Σ. του Μουσείου
Ο Πρόεδρος: Εμμανουήλ Πετράκης

Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε.α.
Η Γεν. Γραμματέας: Άννα Τσιτωνάκη
Αρχιτέκτων Μηχ. ΑΠΘ, MSc Π.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου