«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Οι όμορφες Ύδρες της Ρένας Τζολάκη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2017 λίγο μετά τις 21:00 με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της  έκθεσης ζωγραφικής της Ρένας Τζολάκη  με τίτλο «Υδρατογραφίες» στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, της Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, του Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχου ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλου, του Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκη, του Υποναύαρχου ΛΣ ε.α. Δ. Παπαλεονάρδου, του εικαστικού κ. Χ. Καρρά, της εκδότριας-δημοσιογράφου της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, του πρώην δημάρχου Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλου και άλλων εκλεκτών καλεσμένων όπως και δεκάδων κόσμου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης την παρουσίαση του έργου της διακεκριμένης ζωγράφου έκανε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου -Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου και στη συνέχεια μίλησε η ζωγράφος-χαράκτρια κ. Ρ. Τζολάκη για το εκθεσιακό της περιεχόμενο της έκθεσης, στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στους παριστάμενους και ο ζωγράφος-εικαστικός κ. Χ. Καρράς που μίλησε για το έργο της Ρένας Τζολάκη. 
Τα έργα της σπουδαίας Ελληνίδας ζωγράφου και χαράκτριας Ρένας Τζολάκη  που εκτέθηκαν ήταν  η αποκάλυψη της  ατέλειωτης δημιουργικής έμπνευσης της ζωγράφου. Οι  Ύδρες της, οι οποίες  παρουσιάστηκαν στην έκθεσή  αποτελούν μια αληθινή «κατάθεση ψυχής» της καλλιτέχνιδας, ενός καλλιτεχνικού πάθους ασίγαστου, μιας ειλικρίνειας και προπάντων μιας σπάνιας μετριοφροσύνης που η ίδια η Ρένα Τζολάκη διαθέτει… Επηρεασμένη από σπουδαίους δασκάλους της στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τον Μόραλη, τον Γεωργιάδη, τον Κεφαλληνόκαι ειδικευμένη στη λιθογραφία στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts του Παρισιού κοντά στον σπουδαίο δάσκαλο Pierre Eugene Clairin, διδάχθηκε επίσης την τεχνική του Βιβλίου στη φημισμένη Ecole Estienne.
Μέσα από τις  υπέροχες «Υδραγραφίες»  της Ρένας Τζολάκη αναδύεται  η μουσικότητα των χρωμάτων της, η ξεχωριστή τόλμη των χρωμάτων και  η ανάπλαση της  φύσης μέσα από τον χρωστήρα της… Η Ρένα Τζολάκη ζει χρόνια τώρα τη γαλήνη και την ατμοσφαιρικότητα της Ύδρας, του μικρού μαγικού αυτού νησιού του Αργοσαρωνικού, το οποίο υπεραγαπά και από το οποίο είναι και η έμπνευσή της!!!
Μετά το πέρας των εγκαινίων δόθηκε κέρασμα στους παριστάμενους στο δώμα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 12 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 με επισκέψιμες ώρες 9.00-16.00 και 19.30-21.30.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου