«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Μια συγκινητική βραδιά αναφοράς και θύμησης της δασκάλας της Ύδρας Πιπίκας Ι. Φιλίππου στο Ι.Α.Μ. Ύδρας

Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017 σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, το βιβλίο της Πένυ Παπαδογεώργη «Φιλτάτη μου εξαδέλφη Λιλίκα» που είναι βιβλίο βασισμένο σε αληθινή ιστορία, αφού αναφέρεται στη ζωή και το έργο της εμβληματικής δασκάλας της Ύδρας, της αείμνηστης Πιπίκας Ι. Φιλίππου. Το βιβλίο  είναι γραμμένο από την ανιψιά της κ. Πένυ Παπαδογεώργη και εξιστορείτε η ζωή και η δράση της δασκάλας που άφησε το στίγμα της στη Ύδρα.

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας που αναφέρθηκε στη ζωή και έργο της αείμνηστης δασκάλας της Ύδρας Πιπίκας Ι. Φιλίππου που υπήρξε όπως τόνισε μια εμβληματική φυσιογνωμία η οποία καθιερώθηκε σαν η «Δασκάλα της Ύδρας» και μέσα από την εκπαίδευση διαμόρφωσε γενιές και γενιές παιδιών. Με τη σειρά της η κ. Αναστασία Γιαλελή MSc Φιλόλογος Κολεγίου Ψυχικού παρουσίασε και ανέλυσε  αποσπάσματα του βιβλίου και η κ. Πένυ Παπαδογεώργη διάβασε επιλεγμένα κείμενα του βιβλίου.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που είχε αγαπήσει και τραγουδήσει η δασκάλα της Ύδρας Πιπίκα Ι. Φιλίππου. Στην κιθάρα ήταν ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και τα τραγούδια ερμήνευσε η κ. Πένυ Παπαδογεώργη. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα από τις μελωδίες των τραγουδιών οι παριστάμενοι συγκινήθηκαν και συνόδευσαν με τη φωνή τους την ερμηνεύτρια των τραγουδιών.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η όμορφη εκδήλωση η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, κ. Κ. Αδαμοπούλου προσέφερε τιμητικά δώρα στην συγγραφέα του βιβλίου κ. Πένυ Παπαδογεώργη και τον κ. Π. Παρασκευαϊδη.
Στην καταληκτήρια ομιλία της η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, κ. Κ. Αδαμοπούλου εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την θύμηση της δασκάλας που άφησε εποχή στην Ύδρα.
Παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου-Αρχείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, η Διευθύντρια του ΓΑΚ Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ηπείρου κ. Μ. Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Πούλος, συγγενείς και φίλοι της αείμνηστης δασκάλας αλλά και δεκάδες κόσμου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε κέρασμα με ποτά, αναψυκτικά και σνακς. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ύδρα φωτογραφικών πινάκων δωρεά στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας από τους συγγενείς της αείμνηστης δασκάλας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου