«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Η εορτή της Υψώσεως του Σταυρού στο Σταυρονήσι

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε με κατάνυξη και ευλάβεια Θεία Λειτουργία για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στο νησί του Σταυρού (Σταυρονήσι).
Την Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ύδρας π. Θεολόγος Γρηγοριάτης μετά των ιερέων της Μονής και του καπετάν-Βαγγέλη Τσιγκάρη που ήταν στο ψαλτήρι.
Πλήθος κόσμου προσήλθε με ευλάβεια ανηφορίζοντας το μονοπάτι από τη θάλασσα και παρακολούθησε με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία εντός αλλά και έξω από το αγιασμένο και προσφιλέστατο φρεσκοασβεστωμένο και φροντισμένο εκκλησάκι που βρίσκεται σε ανατολική πλευρά του ερημονησιού. Το ερημονήσι του Σταυρού βρίσκεται στο νοτιοδυτικό θαλάσσιο χώρο της Ύδρας και στο Μυρτώο πέλαγος.



Η αναχώρηση των προσκυνητών έγινε τις πρωινές ώρες, με πλωτό μέσο από το λιμάνι της Ύδρας και η επιστροφή λίγο πριν το μεσημέρι με τη φροντίδα του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ύδρας π. Θεολόγου Γρηγοριάτη ο οποίος μάλιστα γνωστοποίησε ότι την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που βρίσκεται στη νησίδα Βελοπούλα (Παραπόλα) του Μυρτώου Πελάγους.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου