«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στην Ύδρα

Εορτάστηκε με λαμπρότητα η Ι. Μνήμη του Αγίου Ευσταθίου και της οικογένειας Του, στο ομώνυμο αγιασμένο Παρεκκλήσι του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας που οικοδομήθηκε το 1737  από τον Ηγούμενο του τότε Μοναστηριού (νυν Καθεδρικού Ναού), Νεόφυτο Ζώταλη.
Τον Εσπερινό την προτεραία, την Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Λιτάνευση των Ι. Εικόνων την κυριώνυμο ημέρα τέλεσε  ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Ύδρας π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. Στη Θεία Λειτουργία έψαλαν οι κ.κ. Σκάγκος και Σαρρής.

Λίγο πριν την απόλυση ο Αιδεσ.  Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε. εκφώνησε ομιλία περιγράφοντας τα μαρτύρια του Αγίου Ευσταθίου και της Οικογένειας Του, την Ιώβεια βιβλική υπομονή και την πίστη Του, αρετές που τον αξίωσαν να λάβει την χάρη του αγιασμού από τον Θεό και καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν για τον ευπρεπισμό του χώρου, του ναού και ευχόμενος χρόνια πολλά έκανε την απόλυση της Θείας Λειτουργίας. Στην πανήγυρη του Αγίου Ευσταθίου παραβρέθηκαν δεκάδες πιστών.   
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου