«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μουσική βραδιά "Ύδρα, Πορεία προς την Ελευθερία!" του συνθέτη Α. Χάχαλη και της υψιφώνου Τ. Φωτεινοπούλου στο Ι.Α.Μ. Ύδρας


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
«Ύδρα, Πορεία προς την Ελευθερία!»
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.
Αλέξανδρος Χάχαλης, συνθέτης
Ο Αλέξανδρος Χάχαλης, θεατρικός συνθέτης διεθνούς φήμης με μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία στο εξωτερικό και εκτενή δισκογραφία, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας εμπνεύστηκε από την θυελλώδη ιστορία της Ύδρας των δύο τελευταίων αιώνων αλλά και την ομορφιά του ιστορικού νησιού και θα παρουσιάσει την πρώτη εκδοχή τού έργου του «ΥΔΡΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 το βράδυ, στο δώμα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.
Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, εκτός των άλλων έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, την Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και για σημαντικά φεστιβάλ στις ΗΠΑ και σε διαφορές ευρωπαϊκές χώρες όπως το φεστιβάλ STARMUS, μία συνάντηση κορυφαίων αστροναυτών (Charlie Duke), επιστημόνων (Stephen Hawking, Richard Dawkins) και καλλιτεχνών (Συμφωνική Ορχήστρα της Σάντα Κρουζ, Hans Zimmer, Brian eno) στην Τενερίφη των Καναρίων Νήσων, προς τιμήν του εκλιπόντος θρυλικού αστροναύτη Neil Armstrong και του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη Alexei Leonov.
Στην Ελλάδα έχει δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ζάππειο, το Πλανητάριο και σε αρχαίους χώρους και θέατρα. 
Θα τον συνοδεύσει η διαπρεπής υψίφωνος Κυρία Τζίνα Φωτεινοπούλου, η οποία χαράσσει λαμπρή καριέρα εντός και εκτός Ελλάδος και έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών του Φεστιβάλ Αθηνών  και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στη Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών, στο Kennedy Center Ουάσιγκτον,  στο Παναθηναϊκό Στάδιο, (τον Ιούνιο 2017 στην ιστορικής σημασίας συναυλία «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη»  προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη).
Το Μάιο 2017 πρωταγωνίστησε ως Μουζέττα (Boheme, G.Puccini) στην όπερα της πόλης Πέρμ (Ρωσία) υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή , σε σκηνοθεσία Philipp Himmelmann.
Οι εκλεκτοί αυτοί καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν συνθέσεις άμεσα συνδεδεμένες με την Ύδρα μας, σε μια παράσταση «προοίμιο» όπως λέει ο Αλέξανδρος Χάχαλης  για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον  στο νησί μας!
ΧΟΡΗΓΟΙ: Hellenic Seaways , ΥΔΡΑ 21, Νίκος και Λύντια Τρίχα, Honeybee productions, Τεντούρα Κάστρο Χάχαλης.
Πληροφορίες:
ΙΑΜΥ, τηλ./Fax 22980-52355, 54142

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου