«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας: Εμβολιάστε και τα νησιά του Αργοσαρωνικού

φωτογραφία από: travelstories.gr

Με επιστολή προς τον υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον ΓΓ του Ε.Ο.Τ.  Δημήτρη Φραγκάκη η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας ζητά να συμπεριληφθούν στο πλάνο εμβολιασμών και νησιά με λιγότερους από 15.000 κατοίκους, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ιδιαίτερα η Αίγινα, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και προσελκύει μεγάλο πλήθος τουριστών
Δείτε παρακάτω το κείμενο της επιστολής:
Στο πλαίσιο των αναπροσαρμογών της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία» από την Κυβέρνηση για τη νησιώτικη χώρα και την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, κρίνουμε πως είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στο πλάνο και νησιά στα οποία κατοικούν λιγότεροι από 15.000 κάτοικοι.
Πιο συγκεκριμένα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού καλύπτουν το παραπάνω πληθυσμιακό κριτήριο και λόγω της εγγύτητας με την Αττική και ιδιαίτερα η Αίγινα, αποτελούν βασικό τουριστικό πόλο έλξης μεγάλου όγκου επισκεπτών τόσο από την Αττική όσο και από το εξωτερικό.
Επομένως, κρίνουμε πως ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων των συγκεκριμένων νησιών, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, θα προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,
Σταύρος Καλαμάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Μέλος Δ.Σ ΕΞΑΑ-Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου