«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των τριών εκθέσεων στην Δημοτική Αγορά Ύδρας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, τα εγκαίνια των τριών εκθέσεων στην Δημοτική Αγορά Ύδρας, ένα μεγάλο και ποικίλο εικαστικό αφιέρωμα στις γυναίκες, στον ρόλο τους και τη συμβολή τους, μέσα από τα μάτια των παιδιών και το Παιδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Ύδρα με Καθηγήτρια την κα. Ανναλίνα Φωτοπούλου, την έκθεση   ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον V’’, που προσπαθεί να  δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ Ελληνίδων εικαστικών, με στόχο  να ενώσει τις γυναίκες από το παρελθόν στο μέλλον, αφού η χειρωναξία των προγόνων μας, μέσα από το βλέμμα και τα μέσα των σύγχρονων  καλλιτεχνιδών, μετατρέπεται σε σύγχρονη τέχνη, που αγγίζει και καυτηριάζει ζητήματα σημαίνουσας σημασίας, όπου συμμετέχουν 25 καλλιτέχνιδες, με καινούργια και παλαιότερα έργα, σε πλήρη διάλογο με τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία του νησιού, με στόχο να εξετάσουν τα γεγονότα που προέκυψαν την τελευταία περίοδο μετά την καραντίνα και τον εγκλεισμό, τον τρόπο που λειτούργησαν διαβρώνοντας και διαστρεβλώνοντας τον ανθρώπινο νου και τις ανάγκες του, μέσα από την ενδοοικογενειακή, την έμφυλη βία και τις  γυναικοκτονίες, που είναι το μείζον θέμα της εποχής μας στη χώρα μας, την ανελευθερία και τον νεοσυντηρητισμό που αναδύθηκαν στο προσκήνιο και  συνδέονται στενά με το αφιέρωμα  που οργανώνει η ΚΕΔΥ πάνω στην γυναίκα, τους ρόλους και τις πολλαπλές διαστάσεις της. Και οι Γάτες του Παναγιώτη Ράππα εμπνευσμένες από γυναίκες της ιστορίας γνωστές, αλλά κυρίως άγνωστες, αποτελούν φόρο τιμή στις γυναίκες.  Σχεδιασμένες πάνω σε χαρτί ακουαρέλας ή ρυζόχαρτο με το γνωστό ύφος του καλλιτέχνη που όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει συστηματικά και επαγγελματικά πάνω στο animation, με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς διακρίσεις. Τις δύο εκθέσεις Επιμελήθηκε η κα. Έφη Μιχάλαρου (Κριτικός Τέχνης & Ανεξάρτητη Επιμελήτρια Εκθέσεων).
Τις εκθέσεις εγκαινίασαν και προλόγισαν ο Δήμαρχος Ύδρας κκ. Γεώργιος Κουκουδάκης και η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Υ. κα. Κατερίνα Μαραγκού-Βούλγαρη.
Ενώ την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο 
Γενικός Αρχιερατικός 
 Επίτροπος Αιδεσιολογιώτατος Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ (Ιστορικού Μουσείου Αρχείου Ύδρας) κα. Ντίνα Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Αναστασία Μαυρομμάτη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Μπελεγρής και κα. Μαίρη Κάτσικα, η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Υ. κα. Ειρήνη Μπέλεση - Παύλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Παναγούλα Δασκαλάκη και ο κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, η γνωστή και διεθνώς πετυχημένη Υδραία σχεδιάστρια κοσμημάτων κα. Έλενα Βότση, οι εικαστικοί κα. Αμαλία Σωτηροπούλου και κα. Μαρία-Μαρίκα Κοένιγκ, η Ιστορικός Τέχνης & Ανεξάρτητη Επιμελήτρια Εκθέσεων κα. Ίρις Κρητικού, ο νεαρός φιλότεχνος κ. Βίκτωρας Βερούκας και πλήθος κόσμου.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου