«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Την απόλυτη επιτυχία γνώρισε η συναυλία στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας με την ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη και τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗΣ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ ΣΤΟ ΙΑΜΥ
 Την απόλυτη επιτυχία γνώρισε η μουσική παράσταση «Ρεσιτάλ» στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε την ταράτσα του Μουσείου και πέρασε ένα δίωρο γεμάτο ποιοτική μουσική.
 Η σπουδαία και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη και ο πολυτάλαντος και διεθνούς φήμης κιθαρίστας, βραβευμένος με βραβείο της Unesco, Παναγιώτης Μάργαρης, έδωσαν πραγματικά ένα ιδιότυπο ρεσιτάλ που μάγεψε το κοινό.
 Άγγιξαν τις ψυχές μας, μας χάρισαν στιγμές χαράς και συγκίνησης, έδωσαν τα πάντα για να περάσουμε όμορφα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο ζώντας μέσα μας ένα ταξίδι μουσικής και αισθήσεων.
 Η Ελένη Βιτάλη με τη χαρακτηριστική και ανόθευτη φωνή της, έκανε το κοινό να σιγοτραγουδά στίχους που αγαπάμε και αγαπήσαμε διαχρονικά, ενώ ο Παναγιώτης Μάργαρης με την κιθάρα του κατέπληξε τους πάντες, ιδίως όταν παρουσίασε δικές του εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών, όπως το «Τα λόγια και τα χρόνια».
 Στην έναρξη της βραδιάς, καλωσόρισε το κοινό η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία με συντομία παρουσίασε τη μουσική διαδρομή των δύο καλλιτεχνών. Στο τέλος της συναυλίας, πρόσφερε άνθη στην κυρία Βιτάλη και στον κύριο Μάργαρη, τους συνεχάρη και εξέφρασε τις ευχαριστίες εξ ονόματος όλων των παρισταμένων.
 Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, Υδραίων και φίλων της Ύδρας και του ΙΑΜΥ, ανάμεσα στους οποίους ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ανδρέας Ρούσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Καραμήτσος, Παναγιούλα Δασκαλάκη και Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτριος Σαράντης, η Διευθύντρια του Λυκείου Μαρία Μαρσέλλου, η νομική σύμβουλος του ΙΑΜΥ Τζένη Μπαλτά, από την Ένωση Ξενοδόχων η Τζένη Σοφιανού, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και άλλοι πολλοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου