«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Αντιδήμαρχος Ύδρας κα Μ. Κάτσικα: "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα!"


Από: Αντιδήμαρχο Ύδρας κα Μ. Κάτσικα 
"Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα !
Μια ημέρα κυρίως τιμής και μνήμης στους αγώνες των γυναικών όλου του κόσμου για ισότητα, ισονομία, αλλά και ανάδειξης των προσπαθειών τους συνολικά 
σε οικονομικό, πολιτιστικό και εργασιακό επίπεδο.
Το ερώτημα που τίθεται στις μέρες μας είναι αν πράγματι, έχουμε επικεντρωθεί στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών σε όλο το κοινωνικό φάσμα παγκοσμίως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο αρκετά μεγάλος αριθμός γυναικών δεν γνωρίζουν γραφή ή ανάγνωση, στις ανατολικές χώρες οι γυναίκες υφίστανται εξευτελισμό, η ενδυμασία τους καλύπτει όλο σώμα και το πρόσωπο και βιώνουν κυρίως περιθωριοποίηση και αποκλεισμό. Ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν χώρες που υποβάλλουν τις γυναίκες σε κλειτοριδοκτομή μια πράξη βίας και ξεκάθαρης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σήμερα υπάρχουν γυναίκες που απειλούνται και καταπατώνται τα δικαιώματά τους ως απόρροια των πολέμων που βιώνουν. Η στήριξη των οικογενειών τους σε οικονομικό επίπεδο, η απλήρωτη εργασία και η ανασφάλεια που βιώνουν γενικά, μας υπενθυμίζει πως η προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των γυναικών αλλά και η διεκδίκηση της ισότητας των φύλων πρέπει να είναι μια αέναη διαδικασία πολλές φορές και υπό αντίξοες συνθήκες.
Οι γυναίκες πρέπει να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων με σκοπό την εξάλειψη κάθε είδους ανισότητας στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. 
Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις γυναίκες, που με συνεχείς αγώνες διεκδικούν τα δικαιώματά τους και καθημερινά, ανταποκρίνονται στους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης γυναίκας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου