«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας είχε την χαρά να φιλοξενήσει την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, ολοήμερο Workshop, μέρος του διεθνούς συνεδρίου «OUR OCEAN CONFERENCE 2024»

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
"Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ, πρωτοπόρο στην επιτυχή διοργάνωση συνεδρίων στους χώρους του, είχε την χαρά να φιλοξενήσει την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, ολοήμερο Workshop, μέρος του διεθνούς συνεδρίου «OUR OCEAN CONFERENCE 2024».
Με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, όπως του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς (United Nations Secretary-General’s Special Envoy for the Ocean), PETER THOMSON, και με πρωτοβουλία της Δρ. ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ειδικής Απεσταλμένης του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς (Special Envoy for the Ocean) και Συντονίστριας της παγκόσμιας Διάσκεψης «Our Ocean Conference 2024», πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ελλάδα και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων, ειδικά η Ύδρα και το Μουσείο μας.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον Συνέδριο, μέρος του οποίου είχαμε τη χαρά  να διοργανωθεί στο Αρχείο-Μουσείο μας με τη συμμετοχή της πρ. Επιτρόπου Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και νυν Ειδικής Συμβούλου για το κλίμα και τους Ωκεανούς ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ,  ασχολήθηκε με τα θέματα της διασύνδεσης των Ωκεανών και το κλίμα, με τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (MPAs),με  τη γαλάζια οικονομία, με τη βιώσιμη αλιεία καθώς και με την ασφάλεια στη θάλασσα και τη θαλάσσια ρύπανση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου