«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Συστήθηκε υπό την Προεδρία του Σεβασμ. Ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, Ερανική Επιτροπή με σκοπό την αποκατάσταση και αποπεράτωση των ζημιών που υπέστη ο παλαιός Ι. Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Καλαμακιώτου - 1789) στην θέση Καλά Πηγάδια Ύδρας

 

Από: Γραφείο Τύπου - Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινούμεν ότι εσχάτως  συστήθηκε υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ,  Ερανική Επιτροπή, η οποία  αποτελείται από ικανό αριθμό μελών, κληρικών τε και λαϊκών  με μοναδικό σκοπό την αποκατάσταση  και  αποπεράτωση των ζημιών που υπέστη ο παλαιός Ιερός Ναός  της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Καλαμακιώτου - 1789) στην θέση Καλά Πηγάδια Ύδρας, ένεκα της προ ετών ισχυρής καταιγίδος.
Η εν λόγω Ερανική  Επιτροπή  συγκροτήθηκε την 20η Απριλίου 2024 σε σώμα με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Παρακαλούμε  θερμά για την ενίσχυση του έργου της Ερανικής Επιτροπής ώστε σύντομα να αποκατασταθεί πλήρως ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Δύνασθε να συνδράμετε απευθυνόμενοι στον εφημέριο της Ενορίας σας ή στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ήδη έχει υποβληθεί αίτημα στην ΕΦΑ Πειραιώς & Νήσων για την χορήγηση αδείας κυκλοφορίας φορτηγού οχήματος για την μεταφορά των υλικών των εργασιών άρσης ετοιμορροπίας και των υλικών κατάρρευσης της στέγης και του βόρειου τοίχου του ως άνω Ι. Ναού.
Σε εξέλιξη είναι η εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης και η εκτέλεση των έργων άρσης ετοιμορροπίας καθώς επίσης και η μεταφορά των σχετικών υλικών.
Ευχόμεθα με τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών της Ερανικής  Επιτροπής και την αρωγή όλων να φθάσουμε στην ευλογημένη ημέρα του εγκαινισμού και της λειτουργίας του εν λόγω  Ι. Ναού.
Καλό Πάσχα!  Καλή Ανάσταση! 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου