«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην ταράτσα του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ το βράδυ της Τετάρτης 17/07/2024 για να απολαύσει τη «συναυλία της χρονιάς στην Ύδρα» που είχε τον τίτλο «Με τα Φτερά της Ποίησης»

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ"
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
με τη ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ
Παρά την απειλή του καύσωνα που ταλαιπωρεί ολόκληρη τη χώρα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πάντα φιλόξενη ταράτσα του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ, το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2024, στις 9 μ.μ., για να απολαύσει τη «συναυλία της χρονιάς στην Ύδρα», όπως χαρακτηρίστηκε, με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον υπέροχο πιανίστα και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή και την μοναδική Σοφία Μανουσάκη. Η συναυλία είχε τον τίτλο «Με τα Φτερά της Ποίησης» και σ’ αυτήν ταξιδέψαμε όλοι με μελοποιημένα ποιητικά δημιουργήματα των μεγάλων μας ποιητών Ελύτη και Καβάφη ντυμένα με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Λάγιου, Μιχάλη Τρανουδάκη.
Την εκδήλωση άνοιξε η Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο έργο των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με την εκρηκτική της παρουσία και την χαρακτηριστική της φωνή, μας έχει χαρίσει αξέχαστες ερμηνείες και τραγούδια που άγγιξαν τις καρδιές μας. Από τα πρώτα της βήματα μέχρι σήμερα, η πορεία της είναι γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις, αποτελώντας ένα από τα πιο φωτεινά αστέρια της ελληνικής μουσικής. Στο πλευρό της, ο μοναδικός Στέφανος Κορκολής, ένας σπουδαίος πιανίστας και συνθέτης, που με την μουσική του μας ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους. Οι συνθέσεις του, είτε στο πιάνο είτε συνοδεύοντας μεγάλους ερμηνευτές, έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική αλλά και τη διεθνή μουσική σκηνή.»
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ευγενικούς χορηγούς της εκδήλωσης τον κ. Θανάση Μαρτίνο και την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, τον κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και την EUROLIFE Ασφαλιστική, την κα. Katja Nagel, τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη, την κα. Ηλιάνα Σατρατζέμη και τον κ. Πέτρο Κλαδάκη οι οποίοι με την οικονομική τους συμβολή βοήθησαν έμπρακτα στην πραγματοποίηση της συναυλίας.
Θερμά ευχαρίστησε τον κ. Δημήτρη Παπαχαραλάμπους για την ευγενική παραχώρηση επιπρόσθετων καθισμάτων από το BRATSERA HOTEL, καθώς και την εταιρία παραγωγής In Session Events και τους Παναγή Καλαντζή και Τζίνα Σπάρτακου για την πολύτιμη συνεργασία τους, και επίσης την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ για την υποστηρικτική Χορηγία Επικοινωνίας της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαρίστησε το πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό των φίλων των ΓΑΚ/ΙΑΜΥ το οποίο ήρθε όχι μόνο από την Ύδρα αλλά και από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Κύπρο και τα γύρω νησιά, και γέμισε ασφυκτικά την ταράτσα του Μουσείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας π. Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο πρωτοψάλτης του Ι.Κ.Ν. Άγγελος Διαμαντόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας του Δήμου Ύδρας Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δάφνη Κοφίτσα, Γιάννης Παστός και Γιώργος Βούλγαρης, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Πλοίαρχος Ευάγγελος Δανόπουλος, η Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Μαρία Σπηλιοπούλου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Ύδρας Βαγγέλης Παντελής, ο εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης, οι ξενοδόχοι Ηλιάνα Σατρατζέμη, Πέτρος Κλαδάκης, Μιράντα Σοφιανού, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, Τζένη Σοφιανού, Κώστας και Λένα Καραμαλή, Αγγελική Αεράκη, Γεωργία Σουρέλη, η συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πρόοδος στην Πράξη» Παναγής Καλαντζής, η Διευθύντρια της εφημερίδας μας ΦτΥ Ελένη Χριστοδούλου, η δημοσιογράφος Τζίνα Σπάρτακου ο οδοντίατρος Παναγιώτης Ζερβός, και πολλοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας και των ΓΑΚ/ΙΑΜΥ , Έλληνες και ξένοι.
Κλείνοντας την εκδήλωση και μετά τις σχετικές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές η Άλκηστη Πρωτοψάλτη μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για το έργο του ΙΑΜΥ και την σπουδαία επιστημονική και πολιτιστική προσφορά του στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου