«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Εγκαινιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ η Έκθεση «Η Μυστική Δροσιά της Ύδρας» με έργα της Κατερίνας Σεραφετινίδου

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάστηκε στο ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ  η Έκθεση «Η Μυστική Δροσιά της Ύδρας» με έργα της Κατερίνας Σεραφετινίδου.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμπατριωτών μας και φίλων της Ύδρας  τελέστηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 7:30 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μυστική Δροσιά της Ύδρας» της ζωγράφου Κατερίνας Σεραφετινίδου.
Η θεματική αυτή έκθεση περιλαμβάνει δεκαπέντε και πλέον αντιπροσωπευτικούς πίνακες μικτής τεχνικής, μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων, εμπνευσμένων από την έρευνα και τις περιπλανήσεις της ζωγράφου, χειμώνα και καλοκαίρι, στην Ύδρα.
 Η Έκθεση θα φιλοξενείται στο ΓΑΚ/ΙΑΜΥ μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, την επιμελήθηκε δε ο  εκλεκτός ιστορικός τέχνης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του  Ιδρύματος Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η  ιστορικός - αρχειονόμος Ντίνα Αδαμοπούλου, μίλησε για την καλλιτέχνη αναφέροντας ότι « η  Κατερίνα Σεραφετινίδου είναι μια από τις πιο σημαντικές και ταλαντούχες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.  H εξαιρετική ζωγράφος αντλεί έμπνευση από τις πλούσιες πολιτισμικές και φυσικές ομορφιές του τόπου μας ενώ ταυτόχρονα εξερευνά και διεθνείς καλλιτεχνικές επιρροές, συνδυάζοντας στο έργο της παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνοτροπίες.  Το δυνατό της σημείο είναι αναμφίβολα οι τοπιογραφίες και όταν μάλιστα αυτές αφορούν και τον τόπο που ζει και λατρεύει, την μοναδική Ύδρα, τότε η καλλιτέχνης απογειώνει τις συλλήψεις της, μετουσιώνοντας ζωγραφικά τα απλά και καθημερινά της βιώματα και τις τρέχουσες εμπειρίες της νησιωτικής ατμόσφαιρας  σε μια εξαιρετικά εκφραστική τέχνη».
 Στο τέλος η κ. Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους τους παρευρισκόμενους για την πολυπληθή και διαρκή παρουσία τους και την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους για την υπηρεσία των ΓΑΚ /ΙΑΜΥ  που αποδεικνύει  ότι το Αρχείο και Μουσείο Ύδρας  αποτελεί για το ευρύ κοινωνικό σύνολο τον κεντρικό πυλώνα πολιτισμού στην Ύδρα.
Στη συνέχεια ο  επιμελητής της Έκθεσης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς,  αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο της Κατερίνας Σεραφετινίδου και τη σημασία του. Πρόσθεσε, ότι το νησί της Ύδρας, με την απαράμιλλη ομορφιά του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους μεγάλους ζωγράφους, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Περικλής Βυζάντιος κ.α. και στη συνέχεια ευχαρίστησε την κ. Αδαμοπούλου για την αγαστή συνεργασία τους.
Τέλος  η Κατερίνα Σεραφετινίδου , ευχαρίστησε το ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ. την κ. Αδαμοπούλου και όλους τους εργαζόμενους για την όμορφη συνεργασία και την υπέροχη φιλοξενία τους αναφέροντας ότι η κ. Αδαμοπούλου ήταν η εγγύηση για το εξαιρετικό αυτό εκθεσιακό αποτέλεσμα . Ευχαρίστησε επίσης την οικογένεια της για την έμπρακτη στήριξη στο έργο της και αμέσως μετά προσέφερε πλούσια εδέσματα στους επισκέπτες και φίλους της.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος,  πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δάφνη Κοφίτσα και Γιώργος Βούλγαρης, ο Διοικητής  της ΑΕΝ Ύδρας, Πλοίαρχος Λ.Σ. Βαγγέλης Δανόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ύδρας Βαγγέλης Παντελής με τη σύζυγό του εκπαιδευτικό Τίνα Λούλου, οι ξενοδόχοι Μιράντα Σοφιανού, Τζένη Σοφιανού και Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, η συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονακό Σοφία Βαχάρη, η κ. Ντένη Θεοχαράκη, ο ευπατρίδης  απόγονος των Σαχτούρηδων  Χρήστος Νικολόπουλος με τη σύζυγό του Έλσα Σκαρπαρη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Hartmann Hellas Πάνος Κορωνάκης με τη σύζυγό του Μαίρη, οι εικαστικοί, Γιάννης Κόττης, Pauline Simons, Έπη Νικολακοπούλου Παναγιώτης Τούντας, Έφη Σούτογλου, Αργυρώ Λεβέντη και Αμαλία Σωτηροπούλου, οι δημοσιογράφοι Φοίβη Παρασκευά και Κώστας Κόλμερ και πολλοί εκλεκτοί συμπατριώτες μας Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας,  Έλληνες και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου