«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας: «Μια απαραίτητη διευκρίνηση»

 

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας - Volunteer Fire Station of Hydra
Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά λέγονται μα κυρίως επειδή συνάδελφοι έχουν γίνει αποδέκτες διαφόρων επικριτικών έως και μη κομψών σχολίων από συμπολίτες μας, οφείλουμε να διασαφηνίσουμε προς όλους τα παρακάτω:
▶️Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας δεν ενεργεί αυτοβούλως. Αποτελεί οργανική μονάδα του Πυροσβεστικού Σώματος και διοικείται από την Π.Υ. Ναυπλίου και συνακόλουθα από ολόκληρη την διοικητική ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνεπώς ό,τι ενεργεί το πράττει ύστερα από εντολές/διαταγές της ιεραρχίας.
➡️Η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων καθορίζεται από συγκεκριμένες διατάξεις του κανονιστικού καθώς και νομικού πλαισίου που διέπει το Πυροσβεστικό Σώμα και βάσει αυτού θα συνεχίζει να κινείται. Κανένας ιδιώτης, επαγγελματίας ή άλλος πολίτης μπορεί να έχει άποψη για τον τρόπο καθώς και τον λόγο κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων. Υποδείξεις του τύπου "κάντε αυτό ή μην κάνετε εκείνο" ή ακόμα χειρότερα "εντάξει; κάνατε το κομμάτι σας;" θα εκλαμβάνονται ως ατυχείς, γιατί μόνο έτσι μπορούν να εκληφθούν στην παρούσα στιγμή!!!!
➡️Η παρουσία μιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί μας, έστω και με την εθελοντική υπόσταση της, έχει αποδειχθεί πως έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτροπή σοβαρών αρνητικών εξελίξεων στα διάφορα συμβάντα στα οποία επεμβαίνει. Αρκεί να θυμηθούμε όλοι, ποια ήταν η εξέλιξη των συμβάντων αρμοδιότητας Πυροσβεστικού Σώματος, προτού να δημιουργηθεί η Υπηρεσία μας.
Και για να εστιάσουμε λίγο στο κλίμα των τελευταίων ημερών, σημειώνουμε τα παρακάτω:
➡️Τον χάρτη με τον βαθμό επικινδυνότητας τον εκδίδει καθημερινά, από 1η Ιουνίου έως και  30 Οκτωβρίου κάθε έτους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ισχύει για ολόκληρη την Επικράτεια και βάσει αυτού κλιμακώνεται η ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος πάντα σύμφωνα με το δικό του σχεδιασμό αντιμετώπισης δασικών συμβάντων.
➡️Οι περιοχές όπου ισχύει απαγόρευση εισόδου και παραμονής ιδιωτών, αποφασίζονται από την κατά τόπο και λόγο αρμοδιότητας Πολιτική Περιφέρεια και εν προκειμένω, στη δική μας περίπτωση την Περιφέρεια Αττικής - Αντιπεριφέρεια Νήσων!
➡️Καμία αρμοδιότητα αστυνόμευσης και περιφρούρησης των εισόδων στις απαγορευμένες περιοχές δεν έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η αρμοδιότητα μας περιορίζεται στην ενημέρωση και μόνο των πολιτών για την καθημερινή συνθήκη απαγόρευσης. Την ευθύνη απαγόρευσης εισόδου καθώς και αστυνόμευσης έχουν αρμόδια όργανα άλλων φορέων.
➡️Και τέλος, το γεγονός πως τυγχάνει ο χάρτης να έχει δείκτη κινδύνου 4 παραμονές ή και ανήμερα εορτών Ιερών Μονών δεν προκαθορίζεται από κανέναν ιδιαίτερο λόγο και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαιρεθεί η απαγόρευση λόγω της εκάστοτε εορτής.
Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.
✔️Παρακάτω ο χάρτης δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για σήμερα καθώς και η περιοχή απαγόρευσης εισόδου και παραμονής πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου