«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Προσάραξη και εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο στην Ύδρα – Δεν υπήρξαν τραυματίες

Από Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής: https://www.hcg.gr/el/epikairothta/apagoreysh-apoploy-if-skafwn-sthn-pylo-kai-sthn-ydra-apobibash-as8enoys-apo-kz-sth-syro-diakomidh-as8enoys/
"Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ύδρας από μια επιβάτιδα του ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους ¨ΜΠΙΚΙΝΙ¨ Τ.Π. 2044-ΣΤ΄ για την προσάραξη και την εισροή υδάτων σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Η.Π.Α. με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Η.Π.Α.), στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Αγίου Νικόλαου.
Αμέσως, για την περιοχή αναχώρησε ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος να έχει καταπλεύσει αυτοδύναμα και με τη συνοδεία του Τ/Χ ¨ΜΠΙΚΙΝΙ¨ στο λιμάνι Καμινίου της Ύδρας. Τις βραδινές ώρες χθες, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη στεγανοποίηση του σκάφους από μέλη ενός ιδιωτικού καταδυτικού συνεργείου. Από τον Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση."

ΥΓ Το ναυτικό ατύχημα συνέβη στις 26/09/2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου