«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Μέλλον της Ύδρας»

Από: Δημοτική Παράταξη «Μέλλον της Ύδρας»
«Θαυμάστε μεθόδους αποσιώπησης και ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ των μεγάλων έργων που αφορούν το νησί μας!»
Ψηφοφορία ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και ΟΧΙ  σε τακτικό Συμβούλιο, όπως έπρεπε, μας ζητά η πλειοψηφία του Δήμου  μας μόνο και μόνο για να μην σχολιαστούν από τους ενδιαφερόμενους συντοπίτες μας σοβαρότατα θέματα που αφορούν το κοινό καλό..!
Το πράγμα έχει γίνει πια ΚΑΘΕΣΤΩΣ !!! Σήμερα το απόγευμα στέλνουμε την «κατεπείγουσα» (;;;) πρόσκληση αύριο το πρωί ψηφίζουμε … !!
Ένα καθεστώς μπακαλίστικων μεθόδων ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ για έναν ιστορικό Δήμο όπως ο Δήμος ´Υδρας!
Πού είναι λοιπόν οι μεγαλόστομες υποσχέσεις σας κύριε Κουκουδάκη;;
 Σας παραθέτουμε τα σοβαρά θέματα που κληθήκαμε να ψηφίσουμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,   “ΔΙΑ  ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ”, δηλαδή, ψηφοφορία  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ή μέσω αποστολής mail !!!
1. Έγκριση αιτήματος 5ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ».
2. Έγκριση αιτήματος 6ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ».
3. Έγκριση αιτήματος παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου:
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΦΑΛΜΥΡΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 400m3/ημέρα ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΕΤΗ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ 50.000m3 /έτος (ΣΥΝΟΛΟ 50.000 Χ 12 ΕΤΗ = 600.000m3 )» συμβατικού αντικειμένου 731.600,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
4. Έγκριση αιτήματος παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΥΔΡΑΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ».
Προσέξτε αγαπητοί μας συμπατριώτες και συμπατριώτισσες και εστιάστε σε  όλες τις αιτίες των παρατάσεων των υποσχόμενων από τον δήμαρχο έργων, ειδικότερα σε ότι αφορά το θέμα του Βρεφονηπιακού  ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ…..!!
Αλήθεια τι θα πείτε κύριε δήμαρχε στις συντοπίτισσες μητέρες που περιμένουν εναγωνίως το θέμα των «εγκαινίων» του Βρεφονηπιακού Σταθμού;;
Πόση χρυσόσκονη επικάλυψης θα ρίξετε ξανά και ξανά στα πραγματικά αίτια καθυστέρησης των εργασιών σε όλα τα έργα που μένουν σε… αναμονή;;;
Μήπως και για τις απαράδεκτες αυτές καθυστερήσεις, που γίνονται ΟΛΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΥΘΥΝΗ, φταίει πάλι ο συντοπίτης μας τον οποίο μονίμως κάθε φορά εγκαλείτε για να καλύψετε τα ακάλυπτα;;;
Πείτε έστω και για μια φορά ΑΛΗΘΕΙΕΣ κύριε Κουκουδάκη…
Αν θέλετε πραγματικά να προχωρήσει το νησί μας..
(Στο πρώτο σχόλιο, η επιστολή με τους λόγους που καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας).
 
-------------------------------
Ύδρα, 26 Σεπτεμβρίου 2024
Κυρία πρόεδρε καλημέρα,
Καταρχήν επιτρέψτε μου να εκφράσω την διαφωνία μου ως προς την δια περιφοράς συνεδρίαση και αυτή σε μισή ημέρα, (λάβαμε την πρόσκληση και τα θέματα σήμερα κατά τις 4 και ψηφίζουμε άρον άρον «δια περιφοράς» αύριο μεταξύ 10-11 πμ) για θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν απαραιτήτως δια ζώσης ώστε να τεθούν ερωτήσεις και να λάβουμε σαφείς απαντήσεις.
Διαβάζοντας τα θέματα και τις εισηγήσεις διαπίστωσα ότι τα έγγραφα των Αναδόχων προς την Περιφέρεια, αλλά και αντίστοιχα της Περιφέρειας προς τον Δήμο μας είναι κάποια από αυτά σταλμένα 15 ημέρες πριν και κάποια άλλα πολύ προγενέστερα (4/2024) άρα θα μπορούσε το ΔΣ να ήταν έγκαιρα προγραμματισμένο.
Τώρα σχετικά με τα θέματα: καλούμαστε να ψηφίσουμε δύο παρατάσεις για το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού την 5η και 6η παράταση, Για την 5η παράταση έχει περάσει ο χρόνος καθώς ζητάει παράταση μέχρι την 10/9/2024 και ήδη έχουμε 25/9/2024. Για την 6η παράταση γίνεται λόγος για μη πληρωμή του 4ου (τετάρτου), και 5ου (πέμπτου) λογαριασμού και ότι εκκρεμεί και η κατάθεση του 6ου (έκτου) ..
Παρακαλώ πολύ ενημερώστε μας για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και ποιές ενέργειες έχουν γίνει από το δήμο μας για την τακτοποίηση τους (αλληλογραφία με την Περιφέρεια κλπ).
Για το τρίτο θέμα θα ήθελα να ξαναπώ και να επαναλάβω πως πρώτα εξασφαλίζουμε τις ανάλογες άδειες, ηλεκτροδότηση κτλ και μετά δημοπρατούμε το έργο.
Για το τέταρτο θέμα, ο Ανάδοχος ζητά παράταση γιατί όπως αναφέρει στο αίτημα του η Αρχαιολογία με το έγγραφο της υπ’ αρ. πρωτ. 329028/31.7.2024 δεν του επιτρέπει την αποβίβαση και την παραμονή των οχημάτων στο νησί λόγω της τουριστικής περιόδου. Στο έγγραφο όμως αυτό η Αρχαιολογία ενημερώνει τον Ανάδοχο ότι ναι μεν δεν επιτρέπει την παραμονή των μηχανημάτων αλλά επισημαίνει ότι μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες για τις ανάγκες του έργου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίζω πρώτα το κατεπείγον της συνεδρίασης και δεύτερον καταψηφίζω όλα τα παραπάνω θέματα τα ‘οποία θα έπρεπε να είναι θέματα τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να ακούνε και να λαμβάνουν γνώση και οι συνδημότες μας .
Αυτή άλλωστε είναι και η αρχή της δημοκρατίας και κυρίως της διαφάνειας την οποία θα πρέπει να υπηρετεί ο θεσμός του Δήμου μας μέσω του δημοτικού μας συμβουλίου!
Με εκτίμηση,
Μανώλης Καραμήτσος
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου