«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Στις 30 Οκτωβρίου 2024, ξεκινάει ο α’ κύκλος μαθημάτων & εργαστηρίων τέχνης από το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης dreamideamachine

 

Το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης www.dreamideamachine.com  μετά από δεκαετή πορεία στο χώρο της σύγχρονης τέχνης, καλύπτοντας Ελληνικά και διεθνή γεγονότα, κι έχοντας παρουσιάσει μία σειρά από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, αλλά και ως Χορηγός Επικοινωνίας μεγάλων εκθέσεων όπως: LISTE ART FAIR-BASEL, Platforms Project, Art Paris, Art Cologne, Art Madrid και Hydra Biennale, που σε συνεργασία με την dreamideamachine ΑΜΚΕ, έχει οργανώσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στις 30 Οκτωβρίου 2024, ξεκινάει τον α’ κύκλος μαθημάτων & εργαστηρίων τέχνης, με έμπειρους καλλιτέχνες, παλιότερους και νέους συνεργάτες του περιοδικού.  Στόχος των μαθημάτων είναι ένα ευρύτερο κοινό να έρθει σ’ επαφή όχι με γενικές γνώσεις, αλλά με ειδικές γνώσεις πάνω στην τέχνη και να επιλέξει κανείς μέσα από μικρά- εξειδικευμένα και γρήγορα εργαστήρια ότι πραγματικά τον ενδιαφέρει και τον διασκεδάζει. Μια και τέχνη, γνώσεις και διασκέδαση στα δικά του workshops συμπορεύονται, από την θεωρία στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να ασχοληθεί κανείς με την τέχνη και τις διαφορετικές εκφάνσεις της παρά μόνο κέφι και διάθεση.

Έτσι η ζωγραφική εκτείνεται από την Ακουαρέλα στο Κολλάζ και την Καλλιγραφία, η Γλυπτική αποκτάει νέες διαστάσεις από κούκλες με συρμάτινο σκελετό και μάσκες από πηλό, μέχρι  την εφαρμοσμένη τέχνη: Ζωγραφική (Ακουαρέλα -Σοφία Σιμάκη, Καλλιγραφία- Ioanna Lin, SHUMO-E- Ioanna Lin, Κολλάζ- Γεωργία Καλύβα). Γλυπτική(Κούκλες με συρμάτινο σκελετό (αρματούρα) - Γρηγορία Βρυττιά, Πηλός- Γεωργία Καλύβα). Εφαρμοσμένη Τέχνη (Εικαστικό Κόσμημα- Γρηγορία Βρυττιά, Καλαθοπλεκτική – Γρηγορία Βρυττιά).  *Όσο για καλωσόρισμα στα workshops είναι μοναδικό, με την Τελετή Τσαγιού από την Ioanna Lin το Σάββατο 9/11/24, 19:00-21:00

Δύο Masterclass, με περιορισμένες θέσεις πραγματοποιεί και η Διευθύντρια του διαδικτυακού περιοδικού τέχνης www.dreamideamachine.com και εμπνεύστρια της Hydra Biennale, Έφη Μιχάλαρου (Δημοσιογράφος-Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων) καθώς και  Ταμίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (ΑICA HELLAS), όπου μέσα από την 30ετή εμπειρία της στο χώρο των εικαστικών,  σε 16 ώρες, μας εισάγει στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, μέσα από την επιμέλεια και την αθέατη πλευρά της: Επιμέλεια σε Ειδικές Συνθήκες, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αφού από το 2015, ζει μεταξύ Αθήνας-Παρισιού και Ύδρας.  Εξηγεί  την μεθοδολογία της επιμέλειας σε θεσμικούς και εναλλακτικούς χώρους, πως αυτή διαχέεται και αλληλεπιδρά στην κοινωνία.

Καθώς και στις Πρακτικές Συγγραφής Εικαστικών Κειμένων σε Καλλιτέχνες  και την Προετοιμασία Εισαγωγής τους στον Κόσμο της Σύγχρονης Τέχνης που μέσα σε 8 ώρες- εξηγεί και εισάγει τους καλλιτέχνες- κυρίως νεότερους στον μαγικό κόσμο της τέχνης. 

** Ο α’ κύκλος των μαθημάτων αφήνει το αποτύπωμά του στην χρονιά με το Χριστουγεννιάτικο Workshop τυπώματος σε ύφασμα από την Σοφία Σιμάκη την Κυριακή 15/12/24, 12:00-18:00.

Έναρξη Μαθημάτων: Τετάρτη 30/10/24
Οι εγγραφές ξεκίνησαν:
Τηλ: 2114196118 (10:00-18:00)
 e-mail: education@dreamideamachine.com
 http://www.dreamideamachine.com/?page_id=100420
Διευθ: Κολωνού 55-59, 10436 Μεταξουργείο, Αθήνα
(Δίπλα στο Μετρό Μεταξουργείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου