«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Το πλοίο «Μυκήναι»

Το πλοίο «Μυκήναι» κατασκευάστηκε στο Πέραμα, στο ναυπηγείο Αναστασιάδη & Tsortanides.
H τελετή ένταξης του νέου επιβατηγού-τουριστικού πλοίου «Μυκήναι» στον ελληνικό στόλο έγινε στις 22 Ιουλίου 1971.
Καπετάνιος του πλοίου για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο Καπετάν-Τζίμης Μαστροκόλιας με καταγωγή απο  το Κρανίδι. Στη γέφυρά του φιλοξένησε προσωπικότητες που κανένα πλοίο δεν είχε αυτή την τιμή. (Πολιτικούς-ηθοποιούς-εφοπλιστές κλπ). 
Ήταν ένα από τα πιο καλοτάξιδα πλοία και εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο την γραμμή των νησιών του Αργοσαρωνικού.
Αργότερα έγινε πλοίο ημερήσιας κρουαζιέρας με το όνομα «Aegean Glory»
Πηγή και φωτογραφίες απο: http://www.koutouzis.gr/ploia.htm
                                                 http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=261612

Δείτε το βίντεο Τελετή ένταξης του νέου επιβατηγού-τουριστικού πλοίου «Μυκήνες» στον ελληνικό στόλο από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, απο τον παρακάτω σύνδεσμο:



5 σχόλια:

  1. Καλα ολα αυτα που γραφεται μονο που υπαρχει μια ανακρυβεια σχετικα με τον τοπο καταγωγης του capten Τζιμη Μαστροκολια.Η πραγματικη καταγωγη του ηταν απο το Πορτοχελι οπου μαζι με τον μεγαλυτερο του αδελφο καπετανιο Κουλη Μαστροκολια ξεκινησαν την ναυτικη τους διαδρομη που εφτασε ως τα περατα του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ολα αυτα που γραφεται μονο που υπαρχει μια ανακρυβεια σχετικα με τον τοπο καταγωγης του capten Τζιμη Μαστροκολια .Η πραγματικη καταγωγη του ηταν του Πορτοχελι Ερμιονιδος οπου μαζι με τον αδελφο του capten Κουλη Μαστροκολια ξεκινησαν απο τις βαρκες και τα καικια να καπετανευουν μεγαλα εμπορικα , κρουαζιεροπλοια ,επιβατηγα και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καταγωγη του capten Τζιμη Μαστροκολια οπως και του αδελφου του Κυριακου ηταν απο το διπλανο, γραφικο, ψαροχωρι, το Πορτο-Χελι Ερμιονιδας. Και οι δυο τους τιμησαν και δοξασαν το ονομα του Πορτο-Χελιου στα περατα της οικουμενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H πραγματικη καταγωγη του capten Τζιμη Μαστροκολια ειναι απο το διπλανο απο το Κρανιδι,γραφικο ψαροχωρι Πορτο-Χελι.Ισως εγινε καποιο λαθος με τις γυμνασιακες σπουδες του που εκανε στο Κρανιδι.Ο capten Τζιμης Μαστροκολιας δοξασε τον τοπο καταγωγης του και δεν εφευγαν απο το μυαλο του μεχρι τις τελευταιες ωρες τις ζωης του οι εικονες και οι μνημες απο το πανεμορφο εως και σημερα αυτον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο το πλοιο μυκηναι εχω ωραιες αναμνησεις, σαν αποφοιτος της σχολης ΑΔΣΕΝ ΥΔΡΑΣ εχω ταξιδεψει πολλες φορες και επιπλεον εχω ναυτολογιθει για δυο μηνες ως δοκιμος γνωριζοντας καλυτερα τον καπτα ΤΖΙΜΗ .....Γιωργος Κοντονασακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή